Hüvelykujjas gépelés – Thumb Keyboard

By  | 

A vezetéknélküli Bluetooth-os billentyűzetek egyre inkább elterjedőben vannak, de az AHX Global cég (aminek persze saját fejlesztésű tabletje is van) jobbnak látta egy ergonómikusabb és mobilabb kalviatúrát kialakítani.

 

Az itablet Thumb Keyboard már ránézésre sem szokványos, a nevében is benne van, hogy a két hüvelykujjunk játssza a gépelésben a főszerepet, és úgy is kell tartanunk a kezünkben, mintha PSP-vel vagy Nintendo DS-el nyomulnánk. 15 x 9 centis mérete mellett még a legkisebb netbook-ok billentyűzetei is nagynak tűnnek, és súlya is pihekönnyű, még a 100 grammot se éri el.

A megszokott QWERTY billentyűzetkiosztás a lekicsinyített design miatt alapból leredukálódott, a számokon és betűkön kívül gyakorlatilag semmilyen extra gomb nincs rajta, szóval nem elsősorban profi szövegszerkesztésre vagy programozásra találták ki, ellenben egy LOL már villámsebességgel bepötyöghető.

Ugyan egy normál
billentyűzeten nem szokott lenni touchpad, itt mégis beapplikáltak egyet, ráadásul a billentyűzet másik felére, amit gépelésnél nem is látunk, de a többi ujjal attól még húzogathatjuk hátul a tapipadot, bárhogy is viselkedjen a kurzor a képernyőn.

Bluetooth 2.0-ás kapcsolaton elég sok eszközzel párosítható a Thumb Keyboard, tulajdonképpen bármilyen Windows 7 vagy XP, Android vagy Linux oprendszert futtató eszközzel elboldogul, de a cég saját itablet-je mellett összeköthető iPad-el, iPhone-al, más táblagépekkel, PS3-al, XBox 360-al, sőt még IPTV-vel is.

Fekete és fehér színekben 80 fontért (~24.000 Ft) kapható jelenleg Angliában és az USA-ban, de az AHX Global idén a harmadik negyedév környékén még várhatóan többféle klaviatúrát is a piacra fog dobni.

3 hozzászólás

 1. kareeka

  2011. május 12. csütörtök at 12:26

  *iPaddel, iPhone-nal, PS3-mal, Xbox 360-nal…

 2. asd

  2011. május 12. csütörtök at 14:02

  Mi kerul ezen 24k-ba?
  PS3-hoz is van eredeti Sony markas kiegeszito billentyuzet 7k-ert, en mar azt sokalltam.
  Es abba is van ilyen speci touchpad feleseg, es meg ennel is kisebb (igaz, csak ps3-mal mukodik, de most talan nem ez a lenyeg)

 3. Molly

  2011. május 13. péntek at 12:57

  Kicsinek kicsi, de én tuti nem érném el a G-t és haverjait, pedig annyira nem kicsi a kezem. (És G igen fontos :))