Az első Wi-Fi egér: HP Wi-Fi Mobile Mouse

By  | 

A kezdeti PS/2-es port után a USB, kényelmes, gyors és mint neve is mutatja univerzális megoldást kínált, kínál szinte minden külső periféria csatlakoztatására legyen az egy pendrive, egy nyomtató, egy fényképezőgép vagy egy egér. Így a hardver gyártóknak egyszerű dolga volt minél több USB bemenetet elhelyezni a gépen, laptopon a felhasználó pedig majd eldönteni hova mit szeretne csatlakoztatni.

Természetesen az egereket és billentyűzeteket is utolérte a vezeték nélküli forradalom, de ez legtöbbször rádiós jelátvitellel, esetleg Bluetoothon keresztül történt, ami nem is lenne akkora baj, ha ugyanúgy nem foglalna el egy értékes USB helyet az adó/vevő egység, azaz a vezetéktől valóban megszabadít, de a szabad USB portokon nem segít.

Ma már minden laptopon alapszolgáltatás a WiFi, de a kézenfekvő megoldás sokat váratott magára. A dícsőség a HP illeti: piacra dobták a világ első WiFi-s egerét a HP Wi-Fi Mobile Mouse-t. Rádiós, bluetoothos társaival szemben három előnyt is felsorakoztat: hatótávolsága duplája (10-12m), két AAA ceruzaelemmel kétszer annyi ideig bírja (kb. 9 hónap) és egy USB port is szabadon marad. Az ára sem elszállt 49 usd (8 990,- Ft). Videó a tovább után!

A HP a WiFi egér bejelentésével egyidőben a továbbra is lakossági USB adó/vevőn keresztül vezetéknélkül ügyködő júzereknek is kedveskedett, bemutatta a Link-5 elnevezésű rádiós adó/vevőt, melyre, ahogy neve is mutatja egyszerre 5 perifériát csatlakoztathatunk, nem kell minden USB bemenetet teletömni csak azért mert 4-5 vezeték nélküli készüléket szeretnénk egyszerre használni.

14 hozzászólás