Az első Wi-Fi egér: HP Wi-Fi Mobile Mouse

By  | 

A kezdeti PS/2-es port után a USB, kényelmes, gyors és mint neve is mutatja univerzális megoldást kínált, kínál szinte minden külső periféria csatlakoztatására legyen az egy pendrive, egy nyomtató, egy fényképezőgép vagy egy egér. Így a hardver gyártóknak egyszerű dolga volt minél több USB bemenetet elhelyezni a gépen, laptopon a felhasználó pedig majd eldönteni hova mit szeretne csatlakoztatni.

Természetesen az egereket és billentyűzeteket is utolérte a vezeték nélküli forradalom, de ez legtöbbször rádiós jelátvitellel, esetleg Bluetoothon keresztül történt, ami nem is lenne akkora baj, ha ugyanúgy nem foglalna el egy értékes USB helyet az adó/vevő egység, azaz a vezetéktől valóban megszabadít, de a szabad USB portokon nem segít.

Ma már minden laptopon alapszolgáltatás a WiFi, de a kézenfekvő megoldás sokat váratott magára. A dícsőség a HP illeti: piacra dobták a világ első WiFi-s egerét a HP Wi-Fi Mobile Mouse-t. Rádiós, bluetoothos társaival szemben három előnyt is felsorakoztat: hatótávolsága duplája (10-12m), két AAA ceruzaelemmel kétszer annyi ideig bírja (kb. 9 hónap) és egy USB port is szabadon marad. Az ára sem elszállt 49 usd (8 990,- Ft). Videó a tovább után!

A HP a WiFi egér bejelentésével egyidőben a továbbra is lakossági USB adó/vevőn keresztül vezetéknélkül ügyködő júzereknek is kedveskedett, bemutatta a Link-5 elnevezésű rádiós adó/vevőt, melyre, ahogy neve is mutatja egyszerre 5 perifériát csatlakoztathatunk, nem kell minden USB bemenetet teletömni csak azért mert 4-5 vezeték nélküli készüléket szeretnénk egyszerre használni.

14 hozzászólás

 1. Primary

  2011. május 19. csütörtök at 10:16

  Bluetooth is van egy normálisabb laptopban, tehát az sem foglal el helyet.

 2. Gergő Erhardt

  2011. május 19. csütörtök at 10:20

  És ezt ad-hoc, vagy milyen csatlakozással? Csak mert egyszerre 2 hálózatra nem tud felmenni… És az egérnek van fizikai címe?

 3. Troll

  2011. május 19. csütörtök at 10:22

  Nagy kérdés sztem, hogy ha nincs elérhető wifi AP akkor megy-e ?
  Továbbá ha csatlakoztatva van az egér attól még lehet wifi-n netezni ?

 4. noss

  2011. május 19. csütörtök at 10:23

  márcsak a wifi bill. hiányzik (persze jóféle titkosítással)

 5. Troll

  2011. május 19. csütörtök at 10:27

  full felesleges termék!
  Bluetooth-osak ugyananez. És minden notiban van BT….

 6. Marci

  2011. május 19. csütörtök at 14:46

  Ezer éves hír..

 7. alma

  2011. május 19. csütörtök at 15:23

  bluetooth = wifi = mikróhullámú sütő
  mind azonos frekit használnak, nem nagy az újdonság tartalma

 8. scitech

  2011. május 19. csütörtök at 15:25

  @troll: az enyémben nincs BT

 9. rudo

  2011. május 19. csütörtök at 15:49

  hát igen, a két legütősebb érv azt hiszem a 9 hónap és a 12 méter! nagyon nem mindegy, hogy évente kétszer, vagy háromszor kell elemet cserélni, és legalább ilyen égető, hogy 12 méterről tudjam használni. apropó, van itt valaki aki 12 méterről megmondja, hogy egy átlag 15 colos notin épp hol áll a kurzor?

  • Zserigta

   2011. május 19. csütörtök at 16:08

   Ne a monitorhoz nézd, hanem mondjuk egy bazi nagy TV-hez.
   A másik meg, szerintem a wifi kicsit gyorsabb átvitelt tesz lehetővé mint egy Bluetooth.

  • tucsok69

   2011. május 20. péntek at 02:17

   csak megjegyzem:a 12 meter akkor jo ha a tv-re van kapcsolva a laptop.A tobbihez nem ertek:)Ja,az elem csereben igazad van.Egyszer vagy ketszer cserelni az mar mindegy.

 10. morello

  2011. május 19. csütörtök at 16:03

  Mennyi debil kommentel itt…

 11. M

  2011. május 20. péntek at 01:12

  @alma: próbáltál már mikróval wifire csatlakozni? akkor valszeg azért hír, mert nem csak a frekvencia számít (amúgy sem ugyanannyi jóesetben, csak 2,4 körül van mind)

  Ettől függetlenül én sem értem mire jó, ott a BT, meg amúgy is egy rendes notiban manapság van legalább 3 usb, mire használod?

  A hatótáv prezentációknál jól jöhet, de arra meg van jobb megoldás.

 12. Troll

  2011. június 15. szerda at 08:49

  Még mindig nem írta le senki, hogy most akkor kell neki Wifi AP vagy sem?
  Ha pedig nem kell neki AP és ad-hoc-ban nyomja a laptoppal, akkor ettől függetlenül még lehet otthon vele wifi-n netezni?

  Szerintem akármelyik eset áll fent ez a termék egy BÉNA vacak! Mégpedig azért mert ha kell neki a WiFi Access point, hogy tudjon működni akkor szar mert mivan ha nincs a közelben?akkor nemtudsz egerezni ??? GÁZ. A másik változat ha megy AP nélkül, tehát ad-hoc módban (és ez a valószínűbb) akkor közben nemtudsz internetre kapcsolódni a laptop wifi csatolójával, HISZEN az az egérre van csatlakoztatva, ami nem szolgáltat internetet. Szóval sztem HULLADÉK termék….
  De, ha valaki tudja, hogy megoldották a fenti problémákat ÍRJA MÁR LE légyszi!