Androidos tabletek a Sony-tól

By  | 

A tablet-piacon ismét egy új szereplő próbálja felkavarni a meglehetősen egyoldalú viszonyokat, a Sony ugyanis nemrég Tokióban leplezte saját tabletjét, pontosabban rögtön kettőt, fantáziadúsan S1 és S2 kódnevek alatt futnak jelenleg, a VAIO termékcsalád tagjaiként.

Mindkettőn Android 3.0-s HoneyComb oprendszer fog futni, valamint a wifi és 3G/4G képességek is meglesznek mindkettőnél. Közös vonás még az NVIDIA Tegra 2-es processzor és a PlayStation Network támogatás is, bár ez utóbbi feature éppenséggel mostanában nem fog új felhasználókat lázba hozni, tekintve, hogy pár hete sikerült úgy meghekkelni a Sony játékportálját, hogy mindössze csak 77 millió felhasználó személyes adatai és hitelkártya-számai kerültek illetéktelen kezekbe. Sebaj, a Sony Readers Store e-book áruház és a Sony Qriocity zeneportál még kompenzálhatja a felhasználói élményt az S1-en és S2-n.

A két tablet között amúgy szembetűnő a különbség: az S1 egy 9,4 colos és 1280×800-as felbontású érintőképernyős darab, hátrafelé hajlítható résszel, így állítólag kényelmesebben kézben tartható vagy tehető le az asztalra.

Ezzel ellentétben az S2-t a nyitogatást és az osztott képernyőt kedvelőknek találták ki, két 5,5 colos 1024×480 pixeles képernyőből áll, használat után szépen összecsukható és zsebbe csúsztatható. Tessék alig pár posttal korábban mindenki szörnyülködött a Lifebook X2 koncepción, a harmonika tableten, a képernyő közepán végigfutó pixelcsík miatt, most pedig itt a Sony-tól egy hasonló, de jóval markánsabb elválasztással a kijelző két félteke között.

Egyelőre ennyi műszaki jellemző derült ki a két termékről, 2011. őszén várható a megjelenésük az USA-ban, az S1-et 600 dollárért árulhatják (~110.000 Ft), az S2 pedig 700 dollár körüli áron debütálhat (~130.000 Ft).

4 hozzászólás

 1. Szerzetes

  2011. május 1. vasárnap at 18:55

  A 77 millió bankkártya ugyan tényleg jól hangzik, de:
  – nem minden felhasználó adja meg a bankkártya adatait, mindösszesen 10 millió felhasználó lehet érintve ezzel kapcsolatban
  – nem biztos, hogy ellopták a bankkártya adatokat, mert a sony sem hülye, hogy úgy őrizze őket, mint a felhasználóneveket és a jelszó hash-elt kódjait.

 2. asd

  2011. május 1. vasárnap at 19:36

  Ahogy az elozo irta, az is igaz, meg a szamlaszamok utso 3 szamjegyet nem sikerult feltorniuk, anelkul semmit sem er az egesz, meg FBI meg minden szar utanuk nyomoz, nem letezik, hogy meg ha le is tudnanak venni penzt kartyakrol, kockaztatnanak hogy mennek bortonbe.

  Mindegy, mas oldalakon errol mar tobb oldalnyit irnak, nem teljesen idevalo.

 3. shg

  2011. május 3. kedd at 07:17

  valami vicc ez az apró kijelző? a sonytól ciki ilyeneket látni :/

 4. shg

  2011. május 3. kedd at 07:20

  basszus.