Androidos tabletek a Sony-tól

By  | 

A tablet-piacon ismét egy új szereplő próbálja felkavarni a meglehetősen egyoldalú viszonyokat, a Sony ugyanis nemrég Tokióban leplezte saját tabletjét, pontosabban rögtön kettőt, fantáziadúsan S1 és S2 kódnevek alatt futnak jelenleg, a VAIO termékcsalád tagjaiként.

Mindkettőn Android 3.0-s HoneyComb oprendszer fog futni, valamint a wifi és 3G/4G képességek is meglesznek mindkettőnél. Közös vonás még az NVIDIA Tegra 2-es processzor és a PlayStation Network támogatás is, bár ez utóbbi feature éppenséggel mostanában nem fog új felhasználókat lázba hozni, tekintve, hogy pár hete sikerült úgy meghekkelni a Sony játékportálját, hogy mindössze csak 77 millió felhasználó személyes adatai és hitelkártya-számai kerültek illetéktelen kezekbe. Sebaj, a Sony Readers Store e-book áruház és a Sony Qriocity zeneportál még kompenzálhatja a felhasználói élményt az S1-en és S2-n.

A két tablet között amúgy szembetűnő a különbség: az S1 egy 9,4 colos és 1280×800-as felbontású érintőképernyős darab, hátrafelé hajlítható résszel, így állítólag kényelmesebben kézben tartható vagy tehető le az asztalra.

Ezzel ellentétben az S2-t a nyitogatást és az osztott képernyőt kedvelőknek találták ki, két 5,5 colos 1024×480 pixeles képernyőből áll, használat után szépen összecsukható és zsebbe csúsztatható. Tessék alig pár posttal korábban mindenki szörnyülködött a Lifebook X2 koncepción, a harmonika tableten, a képernyő közepán végigfutó pixelcsík miatt, most pedig itt a Sony-tól egy hasonló, de jóval markánsabb elválasztással a kijelző két félteke között.

Egyelőre ennyi műszaki jellemző derült ki a két termékről, 2011. őszén várható a megjelenésük az USA-ban, az S1-et 600 dollárért árulhatják (~110.000 Ft), az S2 pedig 700 dollár körüli áron debütálhat (~130.000 Ft).

4 hozzászólás