Smart Covernek álcázott minimál iPad billentyűzet 2in1

By  | 

Lehet, hogy a saját bénaságom, de fél éve váltottam QWERTY-sről érintőképernyős mobilra, de még mindig 20%-os hibarátával gépelem az SMS-eket, sőt az eddigi legnagyobb lúzerségem az volt, hogy az elgépelt rendszámomat küldtem el parkoláskor. Valószínűleg már sokan jártak, így mert meglepően egyszerűen sikerült kidumálni, igaz ezt csak autónként egyszer lehet eljátszani. Így ha egyszer beruházok egy iPad-ra, amit nem csak Angry Birdsre, Fruit Ninjázásra és eBook olvasóként akarok használni, akkor tuti veszek hozzá billentyűzetet is.

A Logitech ma bejelentett megoldása elég jó: az ultravékony és könnyű (igaz méret és súly adatok nincsenek egyelőre) alu cover egy integrált billentyűzetet tartalmaz, így gyakorlatilag a Smart Coverrel megegyező méretű és hasonlóan mágneses klippel csatlakozó képernyőfedél teljes értékű QWERY billentyűzetként is használható, anélkül, hogy ehhez valami extra kiegészítőt kellene magunkkal cipelnünk. Az azonnali be/-kikapcsoló a tok kinyitásakor automatikusan bekapcsolja a  tabletet, bezáráskor pedig készenléti állapotba helyezi, a Smart Covernél megismert működés mintájára. Feltekerni mondjuk nem lehet…

A zongoralakk fekete billentyűzet Bluetooth segítségével kapcsolódik az iPad-hez és gépeléskor vagy filmnézéskor a tabletet is megtartja, igaz a betekintési szög sajnos nem állítható, dönthető. Napi 2 órás használatot feltételezve 6 hónapig bírja az aksija. Nem csak iPad3-mal, hanem a második generációs modellel is kompatibilis. USA-ban $99-áron, nálunk 32.990 Ft-os árcetlivel érkezik heteken belül.

5 hozzászólás