Okosóra vagyok, mindent tudok – I’m Watch

By  | 

Okostelefonja már sokaknak van, okosórája nem biztos. Ezt a piaci rést igyekszik betölteni két olasz designer, Manuel Zanella és Massimiliano Bertolini, az I’m Watch névre hallgató merész projektjükkel. Elsősorban azokra gondoltak, akik stílusos, multifunkciós órát akartak eddig, de okostelefonos oprendszerrel és SDK-val feltuningolható változatban.

Nos, az I’m Watch tökéletesen kiegészíti meglévő telefonunkat, legyen az iPhone, Android-os teló vagy egy Blackberry-s darab, ugyanis velük Bluetooth-on összekapcsolódva az órakijelzőn rögtön olvashatók a nélkülözhetetlen Facebook, Twitter-bejegyzések, Foursquare-infók, a fontos email-ek és sms-ek, mindezekhez elő se kell venni a telefont, sőt a bejövő hívásokat is felvehetjük az órakijelzőn, ha annyira lusták vagyunk.

Elég masszív hardveres specifikációval bír a kicsike: 4 Gb-os belső memória, 64 Mb RAM, 1,54 colos érintőkijelzős TFT képernyő 240×240-es felbontással, illetve egy lítium-ionos 600 mAh-es akkumulátor jellemzi az I’m Watch-ot.

Rögtön kétféle változatban gondolkodnak a készítők, az I’m Color nevű termékvonallal az átlag felhasználókat céloznák meg mindenféle élénk színek kíséretében (fehér, kék, zöld, sárga, piros, rózsaszín és fekete kivitelben), 249 eurós ár mellett (~67.000 Ft).

A luxus-kategóriát a beszédes nevű I’m Jewel verzió jelenti, ami „csak” annyiban más, hogy számos nemesfémmel van felturbózva, többek között titán, fehér arany, és sokféle egyéb ékszer közül válogathatunk, amivel felnyomhatjuk (illetve le) az órát. Az árát rendesen megkérik, anyagtól függően 599-11.999 eurót (~ 160 ezer Ft – 3,2 millió Ft) is ki kell pengetnie, aki nagyon menő és drága dolgot akar viselni a csuklóján. Megjelenés októberben valószínű. Videó a tovább után!

3 hozzászólás

 1. Marci

  2011. augusztus 9. kedd at 10:02

  Nekem ilyen kelll *_* jólnézki hasznooos csak az ára mehetne kicsit lejeebb :DD
  detalán méég igy is ottlesz a csuklómon csak a payy pass ora is van vagyiis 2 óra aznem kóser :DD

 2. zsolt

  2011. december 3. szombat at 13:20

  Hali, érdeklődöm hol lehet kapni az órát.

 3. zseight

  2013. június 25. kedd at 19:07

  Ehez kell okostelefon??