Google TV – (H)arccal a képernyő felé!

By  | 

Az Apple a tablet-ek, a böngészők és az okostelefonok mellett egy másik platformon is kemény harcban áll a Google-al, ez pedig nem más, mint a TV-s tartalomszolgáltatás.

 

Maga a platform tulajdonképpen arra szolgál, hogy internetes vagy mobil tartalmakat jelenítsen meg közvetlenül a tévéképernyőn, mindenféle számítógép csatlakoztatása nélkül. Szeptemberben frissült az Apple TV, benne mindenféle film és sorozat-kölcsönzési lehetőséggel, streaming-el stb. , a Google pedig igyekszik überelni mindezeket egy saját modellel.

Elsősorban az app-kínálat bővítését tűzték ki célul, benne olyan népszerű tartalmakkal, mint NBA-s meccsek, ESPN, TBS, Cartoon Network, CNBC, HBO csatornák, Netflix, Pandora, Twitter és még lehetne sorolni. Ami a legjobb benne, hogy bármilyen Android-os telefonnal vezérelni lehet, ellentétben az Apple-el, ahol az iRemote-kapcsoló mellett az iPhone-al és az iPod Touch-al véget is ér a távirányítás.

A Google sokkal nagyobb teret adna a fejlesztőknek, és a kialakuló „cloud computing” trendet szeretné a felhasználók széles tömegének népszerűsíteni. Bárhonnan lerántható kedvenc sorozatrészek vagy meccsek, a TV-képernyőn is könnyen elérhető Android Market, a gépről egyszerűen átmozgatható képek és videók: ezek lennének a Google TV sarokkövei. Meglátjuk, mit szólnak ehhez a felhasználók, akik eddig csak az Apple TV zárt, korlátolt médiatartalmú és keményen profitorientált előfizetési modelljével ismerkedhettek meg.