3D-s csúcslaptop a HP-től – ENVY 17 3D

By  | 

A HP hamarosan bővíteni fogja az ENVY-szériás laptop-kínálatát egy 17”-os 3D-s modellel. A májusban megjelent ENVY 17-eshez képest az új modellben felturbózzák a képi megjelenítést az Ultra Bright View Display-el, így már képes lesz 1080p-s full HD-s felbontásban az arcunkba tolni a 3D-s tartalmakat. A HP szerint az ENVY 17 3D lesz az első 17 colos notebook a piacon, ami ilyen felbontásban támogatja majd a 3D-t és a Blu-Ray-t. Naná, valamilyen hangzatos jelzővel ezt a notebook-ot is el kell adni.

A házimozi-feeling-et a Beats Audio rendszerrel és speciális HP Triple Bass Reflex mélynyomókkal próbálják visszaadni, de kétlem, hogy jobb hangzást adna egy notebook, mint egy rendes hangfalszett. Extraként még egy Active Shutter szemüveg is jár hozzá, hogy lássunk is valamit a háromdimenziós effektekből, sőt kedveskednek majd jópár 3D-s klippel (pl. a hamarosan bemutatásra kerülő MEGAMIND DreamWorks –ös animált mozi előzetesével, illetve a 2010 NBA All-Star játékból kivett demó-videókkal), de ezek gyakorlatilag csak pár perces beetetést jelentenek.

Maga a laptop elég erős specifikációval bír, 2 terrás merevlemezt például nem sok géphez osztogatnak, négymagos Intel Core i7-es processzorral és ATI Radeon HD 5850-es videókártyával pedig a maximumot hozza ki a brutál játékokból is. A karácsonyi szezonra időzítik a megjelenését, de nem ígérkezik olcsó mulatságnak, tekintve hogy a normál ENVY 17 is $1400-tól indult (~310.000 Ft).