Éleszd fel a benned lakozó nomádot!

By  | 

Jakub Novák, a cseh Brno műszaki egyetem hallgatójának munkája felébresztheti mindenkiben a nomád ösztönöket, az általa megalkotott futurisztikus lakókocsi koncepciója még a cseh nemzeti designer-versenyen is díjra jelölték a diák-kategórában.

Karavánját (ahogy ő nevezi) egy Ázsiában sokat barangoló középkori olasz ferences szerzetesről, Odorico de Pordenone-ról nevezte el, de a történelmi analógiát valószínűleg nem a kialakításra értette. Modern, de mégis minimalista stílust képvisel a lakókocsi, ez igaz kívül és belül egyaránt.

Csupa alumíniumborítás az egész jármű, ami ráadásul több rétegben fut végig, valamint az ablakok is sötétítettek, így a hőszigetelés és a hőmérséklet-szabályozás télen és nyáron is megoldott. A kocsiban főleg a letisztult fehér és zöld színek dominálnak, és mellesleg kis méretben megvan minden, ami egy normál városi lakásban: konyha, étkező, fürdőszoba, nappali és hálószoba.

Sok tárolóegység van beépítve az utazásokhoz, a kétszemélyes ágy pedig praktikusan úgy van kialakítva, hogy szükség esetén szétcsúsztatható panelekkel 4 fősre is át lehet rendezni.

A jármű ajtaja szintén ergonomikusan van kialakítva, ami jelentősen megkönnyíti a ki és beszállást. Bár a karaván egyelőre csak egy koncepció, mindenesetre a világkörüli túrákat már nem feltétlenül kell aszkéta körülmények között elképzelnünk.


Minden, ami lakókocsi, lakóbusz, kemping:

4 hozzászólás