Luxusyacht nyolc keréken

By  | 

Bő két évvel ezelőtt futottunk bele az első Volkner lakóautóba, mely minden családapa álma, hiszen a négy gyerek is jól elfér, de az SLK-t sem kell otthon hagyni, ha legurulnánk Horvátba (hess). Az idei düsseldorfi lakókocsi és lakóautó szalonon a Volkner ismét odatette magát és bemutatta a lakóautók Bugatti Veyronját, legalábbis, ami a $840 000-os (185 millió Ft) árcetlit illeti.

Teljesítményben persze bőven elmarad a Veyrontól, sőt a hatalmas kb. 16,5 méter hosszú (6+13,5 kb. 3 méter átfedéssel) és több, mint 10 tonnás bálna testhez nevetségesen kevés a 170 lóerő még 400Nm nyomaték mellett is, de ez talán csak az utasok és a közlekedésben résztvevők védelmét szolgálja csupán, hiszen nem egészséges egy 4 sávos autópályán egy ilyen szörnyeteggel bekacsázni. Így ezek az adatok teljesen megkérdőjelezik a demo videóban a döntött versenypálya kanyarjaiban nyomuló kamiont és kézzel varrt bőr sportülések létjogosultságát.

Ha apukának pedig a lóerők kellenek, akkor sem kell messzire mennie, hiszen a bálna gyomra egyben garázs is és hacsak a PR fotók kedvéért is, de ott lapul egy mindenre elszánt Gumpert Apollo. (Aki nem ismerné pár száraz adat: 650 lóeró, 850Nm nyomaték, százig 3, kétszázig 8,9 mp kell, a vége 360 km/h körül van)

A garázs, ami amúgy elég sok értékes helyet elvesz szériatartozék, csakúgy, mint a tíkfa tetőteraszba süllyesztett jacuzzi. A lakóautóban egy konyha+nappali, két hálófülke, egy fürdő és egy garázs található. 6 vagy 7 sebességes váltóval rendelhető, autópályán 50 mm-rel menet közben megültethető, extraként a 70 literes tank 170 literre bővíthető, kérhetünk alufelnit és peres gumikat, egyedi festést, fényezést, házimozit, kültéri vízálló hangfalakkal, tolatókamerát, navigációt, hűtőt, 220V-os csatlakozókat és még sorolhatnánk. Sok fotó a tovább után!

1 hozzászólás