Napilap méretű e-ink kijelző az LG-től

By  | 

Az emberek még mindig szeretnek olvasni, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint, hogy az e-book olvasók voltak az idei Karácsony slágertermékei, igaz azok egyelőre egy tablet PC-hez hasonló formában tárgyiasultak, azonban lehet, hogy már nem sokat kell várnunk, mire hajtogatható formában is megjelennek.

A klasszikus napilapokat hivatott kiváltani az LG most bemutatott, a digitális könyvolvasókhoz hasonlóan szintén az E-Ink technológián alapuló A3-as méretű, 19 collos monitornak megfelelő, 0,3 mm vékony, 130 grammos hajlítgatható kijelzője. Teljesen élére hajtani vagy gombócba gyűrni ugyan még nem lehet, azonban bizonyos keretek között hajlítgathatjuk, lapozgathatjuk, vagy hengerbe feltekerhetjük maradandó sérülés nélkül. A folpack szerű fémfólia alapú e-papír prototípus hajlítgatás után automatikusan visszanyeri eredeti alakját, formáját.

Akinek nem elég, ha az elektronikus, folyamatosan frissülő napilapokat (hírportál) a tenyerében elférő PDA vagy tablet képernyőjén scrollozgatja, hanem ragaszkodik a klasszikus nagyformátumú, esetlenül lapozható újságformátumhoz, akkor is ha az elektronikus, nem kell már olyat sokat várnia. A kisebb 11,5 collos méretű e-újság már idén nyáron tömeggyártásba kerülhet.

5 hozzászólás