Érintőképernyő, kivetítve – Light Touch Pico Projector

By  | 

A Light Blue Optics cég 2004 óta foglalkozik kivetítős eszközökkel, és abban sikerült újítaniuk, hogy ötvözték a holografikus-lézeres megjelenítést a hagyományos projektoros megoldásokkal, létrehozva ezzel egy új szabványt (HLPholographic laser projection). 

A Light Touch Pico Projector egy extra interaktív funkciót kínál a felhasználóknak: a szerkezet által kivetített, lézeres WVGA minőségű 10”-es kép bármilyen felületet képes komplett érintőképernyővé átalakítani. A beállítás szöge sem jelent akadályt, egészen közel is helyezhető a felülethez a projektor.

A kivetített képen végzett műveleteket az Adobe Flash Lite 3.1-es verziójával kezeli a Pico Projector, és mivel helyigényes a képfeldolgozás, 2 Gb flash memória jár hozzá alapból, de microSD-slottal is rendelkezik, így 32 Gb-ig bővíthető a kapacitás. Wi-fi és Bluetooth-kapcsolata lehetővé teszi más eszközök csatlakoztatását, vagy akár közvetlenül az internetre is rákapcsolható. A gyenge pontot a projektor akkuideje jelenti, 2 óránál nem nagyon bírja tovább. A sokféle felhasználhatóságot a képek is szemléltetik, boltban vagy étteremben lehet választékból egyszerűen böngészgetni, vagy egyszerűen csak vagány módon Facebook-ozni az asztalon.