Csináld magad LEGO-billentyűzet

By  | 

LEGO_keyboard02

Van, aki már annyira nagy LEGO-rajongó, hogy már a billentyűzetét is csak abból hajlandó összerakni, legalábbis Jason Allemann esetében pontosan ez a helyzet, egy teljesen funkcionális LEGO-klvaiatúrát hozott össze csakis szabványos plasztik-kockák és lapok felhasználásával.

LEGO_keyboard05

Az alkatrészek beszerzése sok költséggel nem járt, ugyanis egy meglévő átlagos PC-billentyűzetet szedett szét hozzá, semmilyen csavart vagy ragasztót nem vett igénybe, sőt az elektronikával sem sokat vesződött, hiszen meghagyta a szenzor-padot, az áramköröket és a kábelt is. Jason számára a legnagyobb kihívást a LEGO-darabkák precíz elhelyezése jelentette, csúszkákat kellett bevetnie az egyes gombok megfelelő helyre pozícionálásához, alul pedig lepattintható talapzatot kellett kialakítania, cserébe viszont teljesen elengedhette a fantáziáját.

LEGO_keyboard04

A Home gombot például remek humorérzékkel egy háztetős elemmel jelenítette meg, a Scroll Lock-ot  pedig egy pergamentekercs kockával helyettesítette, de a többi választás is vicces: a Print Screen-t egy ujjlenyomatos gomb jelöli, a Control billentyűt egy vezérlőpanel jeleníti meg, a Windows-gomb egy PC-képernyős képet kapott, de a legpihentebb minden bizonnyal a Caps Lock billentyű kialakítása, amit egy minifig emberke baseball-sapkájával és egy lakatjellel pótolt (cap+lock).

LEGO_keyboard01

 

Ha ráununk a billentyűzet-kiosztásra, könnyen cserélhetők a gombok, csak le kell pattintani a felső lapkákat és egy tetszőleges LEGO-szettből új borítást rátenni, ám a klaviatúra tömeggyártása nem tűnik valószínűnek, a készítő ezt csak hobbiból készítette saját magának, de lehet utánacsinálni.

LEGO_keyboard06

LEGO_keyboard03