A vizet borrá változtatja a Mirákulum gépezet

By  | 

A Miracle Machine nem kevesebbet ígér, mint hogy a vizet borrá változtatja. Ez a művelet tabletta nélkül eddig csak egyvalakinek sikerült, mégpedig a kánai menyegzőn. A high-end háztartási készülék a Szilícium-völgy béli technológiát ötvözi a Napa Valley borászainak szakértelmével – szól a hangzatos felvezetés. Az otthonra tervezett kiegészítő segítségével minimális ráfordítással pár nap alatt házilag állíthatjuk elő saját borunkat.

Miracle-Machine

Természetesen a vízen kívül szükség lesz további kiegészítőkre is: borélesztő, szőlő sűrítmény illetve a Miracle por (ki tudja milyen összetevőkkel…). Egy üveg bor előállításához szükséges összetevők ára $2 (450 Ft) körül van és a feltaláló páros ígérete szerint $20-os (4.500 Ft) bor szintjének megfelelő minőségű nedűt képes előállítani. A gép árcetlijét pedig $500-ra (112.000 Ft) lőtték be a tervezők.

És ha ez még nem lenne elég, a borgép wi-fin keresztül csatlakozik az internetre, a wannabe borászok pedig egy Anroidos/iOS alkalmzaás segítségével beállíthatják milyen bort, milyen végeredményt szeretnének. A távolból azt is tudják csekkolni, hogy áll a bor, mi a helyzet a cukortartalommal, elérte-e a kellő alkoholtartalmat, testességet, a szombat esti vacsorához fogyasztható állapotba kerül-e.

miracle-bor-gep-01

A feltaláló páros egyik tagja Kevin Boyer a Nappa-völgyben található Boyanci borászat alapítója, illetve Philip James brit vállalkozó, a Lot18.com bor webáruház alapító-tulajdonosa. A páros szakmai háttere ellenére szkeptikusan fogadjuk az ötletet és a borászat megcsúfolásának érezzük, de az USA-ban akár még piacképes is lehet, itthon viszont legfeljebb Tibi Atya nagyfröccs szükségleteinek kielégítésére ajánlanánk. Ami, a designt illeti a termék egyébként szép, sima karafnak szívesen használnánk.


4 hozzászólás

 1. Miszter Geriszon

  2014. március 6. csütörtök at 21:36

  Na, erre kíváncsi vagyok…

  • Zsíros B. Ödön

   2014. március 7. péntek at 10:20

   Akkor jó nagy buzi vagy

   • Dávid

    2014. március 9. vasárnap at 11:57

    :D:D

 2. Haha

  2014. március 9. vasárnap at 09:53

  Akkor csak nem a vizet változtatja borrá. Ekkora szenzációhajhász bullshit címet.