Agymenők LEGO szett érkezik

By  | 

A LEGO Ideas oldalán egyre csak sokasodnak azok a felhasználói ötletek, amiket LEGO-rajongók állítanak össze és kellően megfontolásra érdemesnek tartanak ahhoz, hogy eredeti LEGO-szettként lássák viszont a játékboltok polcain. A Wall-E modelljéhez hasonlóan nemrég az Agymenők (The Big Bang Theory) című sitcom-sorozat szettjének is sikerült összegyűjtenie 10.000 támogatót, így automatikusan a LEGO menedzsmentjének, szakértőinek és marketingeseinek az asztalára kerül, hogy eldöntsék, van-e a beadott ötletben elég potenciál és érdemes-e piacra dobni. Ha úgy döntenek, hogy érdemes, akkor tuti belistázzuk a Pazar Shop-ban jelenleg is megrendelhető Agymenők ajándékok, cuccok közé.

TBBT_02

A 2014 első felében beadott 6 döntős pályázat közül végül a TBBT-szett és a LEGO Birds-projekt győzött, olyan kompozíciókat is megelőzve, mint az Apple Store, a Vissza a jövőbe 3. vasúti jelenete, illetve két Doctor Who-szett.

TBBT_03

Az Alatariel nevű felhasználó ötlete alapján készült győztes Agymenők-szett minden állandó karaktert felsorakoztat, akik a jelenleg egyik legnézettebb amerikai sorozatban hétről hétre feltűnnek: Sheldon, Leonard és Penny mellett minifigként Bernadette, Amy, Howard és Rajesh is szerepel a rájuk jellemző tipikus ruházattal (Sheldon persze rögtön négy karakteres felsőt is kapott), sőt még Raj kutyája, Fahéj (Cinnamon) sem maradt ki a felhozatalból.

TBBT_04

A helyszín természetesen Sheldonék kérója, amit teleszórtak egy csomó sorozatbeli utalással: Howard rakétájától kezdve a Zöld Lámpáson keresztül a Rubik-kockás zsebkendőtartóig és Sheldon táblájáig rengeteg kultikus tárgy helyet kap a LEGO-jelenetben, a nappaliban az együttkajázások alkalmával közelezőnek számító thai gyorskaja-elemekről nem is beszélve. Elsőre csak a pólóhajtogató gépet nem találtuk.

TBBT_05

A pontos árazásra és a LEGO-szett végleges designjára még egy kicsit várnunk kell, de máris lehet izgulni a következő győztesért, amit a 2014. második félévében beadott és 10.000 like-ot elért kompozíciók közül választanak ki, itt ugyanis a Wall-E-n kívül Batman-es, X-Men-es és Star Wars-os szett-ötletek vannak még versenyben.

1 hozzászólás