Blackphone: az NSA-t is kijátssza a szuperbiztonságos mobil

By  | 

Az amerikai titkosszolgálat tavaly kirobbant megfigyelési botránya kapcsán a mai napig újabb és újabb piszkos trükkök, meghekkelések és adatbázis-építések borzolják az idegeket, nem véletlen, hogy a privátszféra védelme érdekében már megkezdődtek a válaszlépések az NSA és más kémkedő szervezetek kijátszására.

blackphone02

A titkosítási eljárásokkal foglalkozó Silent Circle és az okostelefonos Geeksphone startup-vállalat koprodukciójában készülő Blackphone elsődleges célja, hogy megvédje a felhasználók magánéletét mindenféle nyomonkövetéstől, a használatot teljes mértékben anonimizálja, és gyakorlatilag teljesen elrejti a tulajdonos digitális lábnyomát a kíváncsi szemek elől.

blackphone03

Az okostelefon nyílt forráskódú operációs rendszere a PrivatOS nevet kapta, ami az Android egy módosított változatának tekinthető, és a készítők szándékai szerint a VPN-es kapcsolatnak köszönhetően a hívások, sms-ek, videó chat-ek, böngészős előzmények és adatfeltöltések is mind biztonságban tudhatóak majd az új platformon.

blackphone04

Túl sok hardverspecifikus részlet még nem került nyilvánosságra azon kívül, hogy teljesítményben a mai high-end mobilokkal veszi majd fel a versenyt és CPU-szintig beépítik a titkosítást, de szerencsére kártyafüggetlen verzióban fog megjelenni, és a barcelonai Mobile World Congress-re időzítve már február 24-étől megkezdik az előrendelések feldolgozását.

2 hozzászólás

 1. Case

  2014. január 23. csütörtök at 23:25

  Vaporware: se spec, se prototipus, se forraskod.
  Erröl jelents ha adatbiztos nyitott telefonrol almodsz: http://neo900.org/

 2. gabf

  2014. július 2. szerda at 16:19

  High level bullshit. Röviden tömören. Androidra alapuló biztonságos valami? Komoly? Ki nem tud 5 sec alatt rootolni telefont? :D Szánalmas próbálkozás, a gond az operációs rendszerrel kezdődik, a vpn keresztüli beszélgetés is ÁTMEGY egy szerveren (tehát a szerver támadható /lehallgatható) , valamint tételezzük fel, hogy én egy ilyen szuper titkos telefonon telefonálok oda valakinek, akinek nem ilyen a telefonja – pl.: anyámnak, akkor az ő telefonja, hogyan garantálja a titkos védelmet? MI A TITKOS CSATORNA GARANCIÁJA? Ezt gondoljátok át kérlek még 1x és húzzatok vissza a kickstarterre gondolkodni.