A Kodak is betör az objektív-kamera piacra

By  | 

A Sony tavaly ősszel bemutatott QX objektív-kameráival új kategóriát teremtett a képrögzítő eszközök piacán és mostanáig egyeduralkodó volt ebben a szegmensben. Azonban úgy látszik, a Kodak is lát fantáziát az ilyen típusú készülékekben, így hamarosan piacra dobja saját okostelefonokra rögzíthető objektív-kameráit.

kodak-smart-lens3

A PixPro SL10 és a PixPro SL25 objektívekben majdnem minden megtalálható, amely egy digitális fényképezőgépben is: képérzékelő szenzor, processzor, SD kártya foglalat, akkumulátor. A kijelzőt és a vezérlést az okostelefon adja, így lesz egész a rendszer. A kamerák vezeték nélküli technológiával kommunikálnak Android vagy iOS rendszert futtató telefonokkal.

wpid-kodak-smart-lens-7

A két objektív-kameráról egyelőre igen keveset tudunk, a gyártó csak a zoom tartományukat és a várható piaci árukat tette közzé, a teljes specifikációra még várnunk kell. A PixPro SL10 – ahogy a típusszám is mutatja – 10x zoom átfogású (28-280 mm) optikával rendelkezik, melyhez F3.2-F5.6 fényértékek párosulnak. A PixPro SL25 már szélesebb látószöggel, valamint hosszabb gyújtótávolsággal (24-600mm) érkezik. A 25x zoom tartományhoz F3.7-F6.2 fényértékek társulnak.

kodak-smart-lens

A Kodak objektív-kamerái leghamarabb 2014 tavaszán kerülhetnek kereskedelmi forgalomba. A PixPro SL10 200 dolláros (44.600 Ft), míg a PixPro SL25 300 dolláros (66.900 Ft) árcédulával indul hadjáratba a Sony ellen, melynek termékei jóval drágábbak. Az ígéretes ár azonban lehet, hogy rossz hatással lesz az érzékelő lapka méretére vagy az optika minőségre. Tavasszal minden kiderül!

pixpro4

2 hozzászólás