NFC zárjegy védi a konyakot

By  | 

A bankjegyek, luxusportékák és gyógyszerek után talán az élvezeti cikkek szerepelnek a hamisítási toplisták élén. Ha pedig országot nézünk, akkor egyértelműen Kína az, aki azt hiszi magáról, hogy mindenhez értenek és bármit tökéletesen le tudnak koppintani és a legnagyobb ívben tesznek a szellemi tulajdonjogra.

remy-martin

Így talán nem véletlen, hogy a konyakgyártó Rémy Martin,  Amerika vagy Európa helyett a kínai piacon vezeti be először az NFC-s védelemmel, NFC-s eredetiségigazolással rendelkező mobillal ellenőrizhető okospalackokat.

remy-martin-NFC

A technológiát a Selinko szállítja és az eredetiségigazolás hasznosságán felül az ügyfélélményt, a márkával történő interakció mélyítésében is szerepet kap ez az újszerű megoldás.

NFC-konyak-app

Hogyan működik? Nem egyszerűen egy eredetiséget igazoló, de könnyen hamisítható sorszámról, hologramos zárjegyről vagy QR kódról van szó, hanem egy aszimmetrikusan titkosított (ANSSI EAL4+) magas biztonságú NFC chipről, ami az üveg nyitásakor azonnal és visszavonhatatlanul aktiválódik.
Az NFC igazolja a palack eredetiségét, annak státusza, hogy kinyitották-e már korábban, illetve az aktiváció, azaz a palack felnyitása különböző nyereményjátékokhoz, jutalmakhoz, kiváltságokhoz, pontgyűjtő akciókhoz vagy éppen belépőkhöz juttatja hozzá a Rémy Martin connected bottle Club tagjait.