Samsung Galaxy Gear okosóra

By  | 

Megtörtént a nagy bejelentés a Samsung-tól, előrukkoltak Galaxy Gear okosórájukkal, ami a várakozásokkal ellentétben nem nevezhető forradalmi terméknek, de azért kezdetnek nem rossz próbálkozás. Leginkább egy funkcióiban erősen lefaragott okostelefonról beszélhetünk a 1.63 inches Galaxy Gear esetében, a home screen-jén alapállapotban a pontos idő látszik (mi más?), valamint a dátum és az aktuális időjárás, swipe-mozdulatokkal ellapozva pedig lejutunk a különböző applikációkhoz.

galaxy-gear02

Oldalt a karszíjon van egy helyes kis 1.9 megapixeles kamerája is, amivel tűrhető minőségű self-shot vagy videó készíthető, továbbá közvetlen lehetőségünk lesz az órán hívások lebonyolítására, SMS-ek küldésére és fogadására, illetve Facebook és Twitter-posztolásokra.

samsung-galaxy-gear-4

Bizonyára sokak vágya teljesülhet azzal, hogy a Knight Rider-ben KITT-el lebonyolított csuklós hívások már simán működni fognak a Galaxy Gear segítségével, de valószínűleg még egy kicsit szokni kell ezt az új platformot. 320×320 pixeles AMOLED kijelzővel rendelkezik, egy 800 MHz-es Cortex A9-es processzor üzemel benne, 4Gb tárhelyet és 512 Mb-os RAM-ot kapott, Android 4.3-as az operációs rendszere, és a tervek szerint csakis Samsung-okostelefonokkal lesz kompatibilis, tehát első körben a Galaxy S3 és S4, valamint a Galaxy Note II és Note 3 felhasználói használhatják ki teljes mértékben az okosórát.

galaxy_gear_3

Az SVoice szolgáltatás különösen hasznos lehet azok számára, akik nem szeretnének sok időt fecsérelni a kézzel való bepötyögéshez, hangutasítás is kiadható az ébresztő beállításához, időjárás-előrejelzéshez, vagy egy megbeszélés beiktatásához a naptárba. Szintén jó szolgálatot tehet a Auto-Lock funkció, ami automatikusan lekapcsolja a telefon képernyőjét, amennyiben a Bluetooth-al rákapcsolódó óra kb. másfél méterre eltávolodik tőle, csökkentve valamelyest a fogyasztást, továbbá nem maradhatott ki a futást vagy gyaloglást monitorozó pedometer sem.

Galaxy-Gear presser photo 1

Normál használat esetén kb. egy napig bírja majd az aksija, de ez majd a tesztek során kiderül, mindenesetre a 74 grammos, alumínium borítású Galaxy Gear megjelenésére nem kell sokat várni, szeptember 25-étől indul a forgalmazása rögtön 6 féle színben, 299 dolláros áron, hazai ára br.100e Ft felett várható.

Kapcsolódó cucc:

12 hozzászólás