Az LG okosórájával kerek a világ – G Watch R

By  | 

A héten zajló berlini IFA 2014 kiállításon debütálhat hivatalosan is az LG okosórája, a G Watch R, ami leginkább a hagyományos karóra-designt követi kerek kialakításával, így főként a Moto 360 vetélytársaként szeretné letarolni a potenciális piacot. A véglegesnek tűnő specifikáció szerint az óra kerek kijelzője 1.3” átmérőjű (~3.3 cm) és Plastic OLED típusú lesz, a felületének pedig 100%-át ki fogja használni.

LG-G-Watch-R-1

Beépített giroszkóp, accelerométer és iránytű jár hozzá, továbbá barométer és szívritmusmonitorozó szenzor felel az időjárás-előrejelző és fitnessz-alkalmazások pontos működéséért.  Az erős napfény mellett is olvasható G Watch R még az IP67-es szabványnak is megfelel, vagyis 1 méter mélységű vízben fél óráig működőképes marad, így tusoláskor tulajdonképpen le sem kell majd venni.

LG-G-Watch-R-02-1280x853

Hardverkiépítése elég húzós kis méretéhez képest, 1.2 GHz-es Snapdragon 400 chipset üzemel benne, 4 GB-os eMMC memóriával bír 512 MB-os RAM mellett, aksija pedig 410 mAh-s.

LG-G-WATCH-R-facebook

Az LG a Motorolához hasonlóan az Android Wear platformot részesíti előnyben a G Watch R esetében, így lehetőség lesz a Google Play Store-ból letölteni a kompatibilis alkalmazásokat, összepárosítani pedig az Android 4.3-at futtató okostelefonokkal lehet majd.

LG-G-WATCH-R-05

Egyedül az okosóra árát nem hozták még nyilvánosságra, de megjelenése valamikor 2014. negyedik negyedévében várható.

LGSmartwatch