Az Amazon felrobbantja a streambox-piacot a Fire TV-vel

By  | 

Az Amazon alaposan felkavarja a filmstreamelős piacot, tegnapi sajtótájékoztatójukon ugyanis saját set-top-boxot villantottak, amivel főleg az Apple TV, a Roku és a Chromecast uralta terepen próbálnak meg egy nagyobb részt kiszakítani maguknak.

amazon_fire_tv

Az Amazon Fire TV gyakorlatilag minden olyan tévés szolgáltatást tud, amiket megszoktunk a konkurenseknél, viszont három fő területre fókuszáltak, amiben gyengébbnek gondolják riválisaikat, és amivel esetleg kitűnhetnek.

Amazon-Fire-TV-Box

 

Amazon-Fire-TV-Voice-Search

Elsőként a nehézkes és lassú navigálásra próbáltak meg valamivel használhatóbb megoldást találni, így hangfelismerést is beépítettek a távirányítójukhoz, vagyis egy kedvenc film, rendező vagy színész nevének kiejtésekor azonnal szűrhető lesz a választék a képernyőn, másrészt a késleltetés megszüntetéséhez meglehetősen izmos hardvert pakoltak a tévés boxba (négymagos processzor, dedikált GPU, 2 GB RAM és kétsávos wifi).

amazon-fire-tv-back

amazon-tv-details-specifications

 

Végezetül külön Android alapú platformot pakoltak a masina alá, hogy mások is könnyen tudjanak további tartalomszolgáltató alkalmazásokat ráfejleszteni.

Amazon-Fire-TV-Homescreen-002

amazon_fire_tv_feature-whatson2

A legnépszerűbb videostreamelős szolgáltatások már induláskor elérhetőek rajta, így például a Netflix, Hulu Plus, Amazon Video, YouTube, Showtime Anytime, továbbá az ismertebb zenestreamelő app-okat is megtalálhatjuk rajta (Pandora, TuneIn, iHeartRadio).

Amazon-Fire-TV-Gaming

Szintén előznék a konkurenseket abban, hogy egy 40$-ért (~9.000 Ft) külön kapható kontrollerrel kvázi játékkonzolt is lehet a Fire TV-ből varázsolni, főleg a gyér játékkínálatot nyújtó Roku 3-val szemben lehet jó döntés a több száz játékkal startoló Amazon,  a kezdőcímek közül a Minecraft, Monsters Inc., Asphalt 8 és Sev Zero játékokat érdemes kiemelni, de többek között az Ubisoft-al és más játékfejlesztőkkel is már jó előre megállapodásokat kötöttek a Fire TV-re fejlesztendő, főleg Android-os játékokról.

amazon-fire-game-controller-image_1280

Az Amazon set-top-box egységét 99$-ért (~22.000 Ft) lehet már mától megrendelni, ezzel az árazással pedig meggyőző alternatívát kínálnak az ugyanilyen árcímkével bíró Roku 3 és Apple TV ellenében, de ahogy az alábbi áttekintés is mutatja, alaposan feladták a leckét a többieknek.

amazon-fire-tv-compare

4 hozzászólás