Az Amazon Dash szkennerrel még egyszerűbb az online bevásárlás

By  | 

amazon-dash-05

Az Amazon a múlt héten bejelentett Fire TV-vel újfent a nappalikat ostromolja, ám nemcsak egy fronton indítottak támadást, már a konyha irányába is tovább szeretnének terjeszkedni. A most elindított, Amazon Dash névre hallgató kütyü leginkább egy zseblámpának néz ki, ám valójában egy vonalkód-szkennerrel van dolgunk, ami mellesleg hangrögzítésre is alkalmas.

amazon-dash-3

A wifis szkennerrel egy laza mozdulattal beolvashatjuk mindazoknak a termékeknek a vonalkódjait, amikre szükségünk lesz a soron következő bevásárlásnál, ez különösen akkor hasznos, amikor számbavesszük a fogyóban lévő készleteket, ha pedig ezeket nem találjuk hirtelen a polcokon, elég a bemondani a terméknevet a mikrofonba a kanapén üldögélve, és máris összeáll az online bevásárlólista.

amazon-dash-1

Az élelmiszerekre és szupermarketes bevásárlásokra  kihegyezett AmazonFresh oldalán egy okostelefonon vagy PC-n véglegesíthető az összesített lista egy kattintással, és mindössze csak annyi a dolgunk, hogy türelmesen megvárjuk, amíg a bediktált cuccokat az Amazon a megszokott minőségben ki nem szállítja nekünk.

amazon-dash-0

Még jó, hogy a megrendelést meg kell erősíteni az AmazonFresh-fiókban, különben a gyerek kezébe kerülve simán előfordulhat, hogy egyszer csak egy nagyobb adag édesség áll a házhoz.

amazon_dash

A konyha feltöltése valószínűleg még sosem volt ilyen egyszerű, így remélhetőleg többé nem hagyjuk le a vajat, kenyeret vagy felvágottat, mint ahogy az egyébként elő szokott fordulni, ám kis szépséghibája a Dash-nek, hogy az USA-n belül is mindössze három nagyvárosban, Los Angelesben, San Francisco-ban és Seattle-ben elérhető a szolgáltatás.

Amazon-dash-02

Ráadásul az Amazon itt alkalmazott üzleti modellje sem a megszokott, hiszen magát a Dash készüléket ingyen adják, ám az AmazonFresh kényelmi szolgáltatásához már évi 300$-t kell kipengetnünk (~67.000 Ft).

1 hozzászólás