Maingear gépek Core i7-3960X procival felturbózva

By  | 

A Maingear a fogyatkozó PC-piacon is megpróbál talpon maradni, így speciális szegmensként elsősorban a hardcore játékosok és profi videó-editorok kedvére tesz azzal, hogy desktopjaiban minél brutálisabb konfigurációt hoz össze.

Tulajdonképpen egy upgrade-ként is felfogható a második generációs Intel Core i7-3960X Extreme Edition típusú processzor adaptálása a már létező SHIFT, Quantum SHIFT és F131-es modellekhez, ez már önmagában több mint 34%-os teljesítmény-növekedést garantál normál sebességen futva az előző típusokhoz képest, és szintén érzékelhető (15-20%-os) javulás tapasztalható a videó-szerkesztések és 3D-renderelések esetében is.

Az i7-3960X-es CPU még tovább is turbózható, egészen 5.2 GHz-es órajelig tolható az overclock-olás, ha valaki tényleg a maximum lóerőt szeretné kihozni PC-jéből. Ha esetleg ez nem lenne elég, a memória kiosztása is Quad Channel alapú, vagyis alsó hangon 8 Gb-ostól felfelé kezdődik, és akár 64 gigásig bővíthető.

Nagy hangsúlyt helyeztek az audió képességek tökéletesítésére, ezért plusz modult is betolnak a PC-kbe, az EPIC Audio Engine-t, ami az Aphex-el közösen kifejlesztett feldolgozóegység, és talán kicsit szerény állítás lenne hangkártyának titulálni. A feldolgozó-kapacitásának köszönhetően játék közben minden hanghatás kristálytisztán fog hallatszódni, fülhallgatós kimeneten keresztül is tökéletes lesz vele a zenei élmény, sőt különösen DJ-k és zeneszerzők számára lehet hasznos, hogy közel stúdió-minőségű felvételek készíthetők a segítségével.

Az upgrade-elt komponensek egyelőre a fent említett három PC-konfigban érhetők el, amik közül a legolcsóbb F131-es is 1.200 dollárnál kezdődik (~275.000 Ft), egy SHIFT már 2.000 dollár (~460.000 Ft), a Quantum SHIFT pedig laza 2.600 dollárról indul (~600.000 Ft).

5 hozzászólás

 1. Vincent Vega

  2011. november 25. péntek at 23:12

  Egy MacPro-nál is felteszi az ember az alábbi kínzó kérdéseket, de ott azért csak odadörgölik az orra alá, hogy hát a színesfém öreg, meg az OS X, meg a brand, és akkor lehet rajta duzzogni, meg sznobozni, de van az az univerzum ahol emészthetőek ezek a válaszok. Nade itt? Plexi oldalú vérgagyi házikó (fogadok csurig van rakva kék leddel is), benne mindenféle dolog, amit megkapok itt lent a sarkon is (rossz esetben „másnapra hozzuk” betegség kíséretében). Egyedüli említésre méltó dolog az az audioketyere, de azt se egészen értem: ” A feldolgozó-kapacitásának köszönhetően játék közben minden hanghatás kristálytisztán fog hallatszódni, fülhallgatós kimeneten keresztül is tökéletes lesz vele a zenei élmény”. Namost, kinél nincs ez így akinek PC-je van, és fiatalabb az a PC mint 8 év? A stúdió minőségű felvétel meg oké, de az is ott kezdődik, hogy külső USB-s (vagy firewire) doboz a minimum, hogy ne zavarjon be a ház belsejében keletkező táp és egyéb elektromos zaj.

  Úgyhogy én nemtom ezt a dolgot hova tenni.

 2. david

  2011. november 26. szombat at 00:17

  Végre egy értelmes komment :) Ilyenkor kerül képbe az, hogy azok az Apple cuccok a saját kategóriájukban (=top!!!) mégsem annyira túlárazottak, mint amennyire a jónép hiszi

 3. Torda

  2011. november 26. szombat at 11:25

  Könyörgöm! Filmvágásra i7? jajj. Mac Pro-s példánál élve egy Mac Pro-ba SOHA nem raknak ilyen procit. Xeon-t annál inkább, vagy Nehalem-et.

 4. danger

  2011. november 26. szombat at 14:31

  Torda: a desktop i7 es a Xeon valtozatuk kozott mi a kulonbseg ami vagasnal jelentos kulonbseget ad?
  Szerinted mi a Nehalem?

 5. Sanislov

  2011. november 26. szombat at 15:08

  http://en.wikipedia.org/wiki/Nehalem_(microarchitecture) :D:D:D Mac Pro-t sem vennék. Ugyan azt a konfigurációt harmad áron ki lehet hozni egy pc-ben. Igaz, hogy agyon designolt, meg os…de kit érdekel, hogy az asztal alatt milyen dobozból fut a gépem. Mac os meg főleg nem hoz lázba. Munkahelyen látom, hogy több a baj vele mint a pckkel.
  Ez a gép tetszetős., főleg mert 3D grafikával is foglalkozom. Bár a hangcucc részét kihagynám belőle.