Maingear gépek Core i7-3960X procival felturbózva

By  | 

A Maingear a fogyatkozó PC-piacon is megpróbál talpon maradni, így speciális szegmensként elsősorban a hardcore játékosok és profi videó-editorok kedvére tesz azzal, hogy desktopjaiban minél brutálisabb konfigurációt hoz össze.

Tulajdonképpen egy upgrade-ként is felfogható a második generációs Intel Core i7-3960X Extreme Edition típusú processzor adaptálása a már létező SHIFT, Quantum SHIFT és F131-es modellekhez, ez már önmagában több mint 34%-os teljesítmény-növekedést garantál normál sebességen futva az előző típusokhoz képest, és szintén érzékelhető (15-20%-os) javulás tapasztalható a videó-szerkesztések és 3D-renderelések esetében is.

Az i7-3960X-es CPU még tovább is turbózható, egészen 5.2 GHz-es órajelig tolható az overclock-olás, ha valaki tényleg a maximum lóerőt szeretné kihozni PC-jéből. Ha esetleg ez nem lenne elég, a memória kiosztása is Quad Channel alapú, vagyis alsó hangon 8 Gb-ostól felfelé kezdődik, és akár 64 gigásig bővíthető.

Nagy hangsúlyt helyeztek az audió képességek tökéletesítésére, ezért plusz modult is betolnak a PC-kbe, az EPIC Audio Engine-t, ami az Aphex-el közösen kifejlesztett feldolgozóegység, és talán kicsit szerény állítás lenne hangkártyának titulálni. A feldolgozó-kapacitásának köszönhetően játék közben minden hanghatás kristálytisztán fog hallatszódni, fülhallgatós kimeneten keresztül is tökéletes lesz vele a zenei élmény, sőt különösen DJ-k és zeneszerzők számára lehet hasznos, hogy közel stúdió-minőségű felvételek készíthetők a segítségével.

Az upgrade-elt komponensek egyelőre a fent említett három PC-konfigban érhetők el, amik közül a legolcsóbb F131-es is 1.200 dollárnál kezdődik (~275.000 Ft), egy SHIFT már 2.000 dollár (~460.000 Ft), a Quantum SHIFT pedig laza 2.600 dollárról indul (~600.000 Ft).

5 hozzászólás