Franciaágyas helyek a mozi első soraiban

By  | 

Azok a párok, akik nem csak a film élvezetéért mennek moziba, eddig általában a hátsó sorokat választották. Mostantól változhat a helyzet.

franciaagy-moziban

London talán legszebb mozija a patinás, 102 éves Electric Cinema a Notting Hillen egy jól megérdemelt 5 millió fontos (1,8 Mrd Ft) felújításon esett át tavaly. A felújítás és nagy átalakítás keretében úgy döntöttek, hogy az első pár sor kuka, azok helyére pedig hat darab, a pazar mozibelső hangulatához tökéletesen illő méretes franciaágyat telepítettek. A romantikázni kívánó párok kasmírtakaró alá bújva izgulhatják végig az aktuális premiert, miközben borozgathatnak, falatozhatnak, igazi házimozi hangulatban.

electric-cinema4

A moziterem ülőhelyei sem nevezhetőek éppen fapados turistaosztálynak. A lakberendezők nem spóroltak a térrel, nem az volt a cél, hogy egységnyi helyre minél több nézőt összezsúfoljanak, igazán bőkezűen bántak a rendelkezésre álló hellyel és csak a maximális kényelem biztosítása lebegett a szemük előtt. Ennek eredménye, hogy a hagyományos felcsapható ülőlapos zsöllyeszékek helyett hatalmas, igazi angol lordos bőrfotelekben terpeszkedhetünk, amelyekhez derékpárnák és a kétszer annyi nézősor helyett bőr lábtartó puffok is járnak.

electric-cinema-1

Az előadások alatt lehet enni, inni, borozgatni, így a giga fotelek, kanapék között kis éjjelszekrény-méretű tálalóasztalkák is találhatóak, saját asztali lámpákkal. Azt nem tudni, hogy a lámpákat központilag lekapcsolják-e a film kezdetekor vagy lehetőségük van-e a nézőknek a film alatt kapcsolgatni, ha éppen bort kívánnak tölteni, de biztos megvan erre is az angol etikett és a notting hilli luxusmozi jól nevelt közönsége nem él vissza a lámpakapcsolgatás adta lehetőséggel.

cinema-new

A zsöllyés rendszerben 450-500 ülőhely kapacitású terembe 65 tágas hely került kialakításra és a londoni mozijegyár átlaghoz képest még a dupláját sem kell kifizetni. Sőt az első soros franciaágyas helyek 10%-kal olcsóbbak a foteles helyeknél, mivel az azok az első sorban vannak. Igaz fekvő helyzetben legalább nem fog bezsibbadni a nyakunk, már ha éppen a filmet néztük. Jegyárak: a foteles helyekért 20 fontot (7.250 Ft), míg a franciaágyas fekvőhelyekért 18 fontot (6.500 Ft) kell kicsengetnünk per fő. Magyar mércével húzósnak tűnhet, de London belvárosában 10-12 font egy alap mozijegy, amihez hozzájöhetnek olyan extrák, mint a +3 font 3D vetítéseken, egy premiervetítés pedig egy átlagos moziban is közelítheti a 20 fontot.

interior2361
notting-hill-mozi

Mozi, házmozi jóságok: