Megoldás a Margit híd problémára – Kétéltű járművet mindenkinek!

By  | 

Most, hogy a Margit híddal együtt már két híd kilőve az ember kétszer meggondolja, hogy nekiinduljon-e autóval a másik oldalnak, hacsak nem oda jár dolgozni. Aztán az elsőre remek ötletnek tűnő pontonhídról is kiderült, hogy többet ártana, mint segíteni. Szóval marad a hajó, esetleg a siklóernyő, vagy valami hibrid megoldás, mondjuk egy kétéltű.


Magyarország, Budapest, pesti rakpart

A sörözés közbeni vicces ötletnek tűnő elképzelés azonban megérkezett, mint kézzelfogható valóság, és nem is Japánba, hanem Budapestre. Tegnap, tegnapelőtt akik figyelmesen jártak már találkozhattak egy nagy sárga busszal, mely a pesti rakparton haladva a Margit-sziget Árpád-híd felé eső vége felé ránt egy erős jobbost és 30-40 utassal a fedélzetén lehülésre vágyó vizilóként rombol bele a Dunába. Nagyon komoly látvány. Meg az is, amikor elúszik a Parlament előtt.


"Balra kitekintve a parlament épülete látható"

A 6 kerekű (hogy nehogy padkázzon partraszálláskor) városnéző busz 45 személyes és minden ülés alatt ott figyel a mentőmellény. Vasmacska, kötél és a duda mellett a hajókürt sem hiányzik. Szóval a sofőr (vagy kapitány?) simán visszaélhet a hajókürt adta adottságokkal, ha Roosvelt téren dugóba kerül. A több cég koprodukukciójában készült jármű a magyar bürokorácia mocsarában nyár végére azért sikeresen megszerezte az engedélyeket, hajóként és közúti járműként is sikeresen vizsgázott.


Szuperhős. Vizen jár. Buszvezető és kapitány is egyben

Milyen szép lenne a saját autót megpimpelni egy ilyenre? Nem számítanának a dugók, a hidak, ahol jólesik bele a Dunába és irány a túlpart a legrövidebb úton, hacsak nem jön jobbról egy uszály. Vagy a telített rakpart forgalmával párhuzamosan üresben csorogni lefelé. Persze még nagyobb káosz, feszültség keletkezne, de egy kipróbálást megérne.

További kétéltű autó videók, fotók a tovább után!

Rinspeed sQuba

Gibbs technologies

Búvárautó

3 hozzászólás