Arvus Prerenaissance

By  | 

Az új-zélandi Arvus a ZX Spektrum és a C-64 hőskora 1983 óta tervez és gyárt high-end hangfalakat. A nemrég bemutatott csúcsmodel az Arvus Prerenaissance mind megjelenésében, mind méretében, mind technikai paramétereiben, mind árában bekerült a világ tíz legdurvább hangfala közé.

A 2,25 méter magas és 348 kilós (per darab), amúgy karcsú szörnyeteg berezgéstől mentes stabilitását kézzel faragott masszív gránit talpazat garantálja. Négy kamrás gyomrában 1500-1500W RMS teljesítmény dolgozza meg a 11-11 hangszórót, rendkívül széles, 7Hz–43kHz (!) (+/-1dB) fekvenciatartományban. Érzékenység 87-120 dB.

A tervezőket az aszfaltszaggató sportkocsik, a kólás üveg és klasszikus hangszerek inspirálták. Ha valakinek mégsem jönne be az alap design, úgy 12 különböző borítás, fényezés közül választhat, a klaszikus fától, a hi-tech szénszálas anyagokokn keresztül, akár a rozsdamentes acélig.

Az árcédula is elég masszív, konkrétan $140 000, azaz több mint 23 millát kellene lecsengetni érte, még a mostani alacsony Ft/USD árfolyam mellett is. Ezért az árért a cuccot bárhova a világba extra költségek nélkül házhozszállítják és egy szaki is odarepül, hogy a szobánkhoz tökéletesen bekalibrálja az egységet.