Zoknipároztató scanner és alkalmazás

By  | 

A zoknik egyik jól ismert rossz tulajdonsága, hogy előszeretettel hagyják egy párjukat egy-egy nagymosás alkalmával. Nem tudni, hogy már a szennyeskosárig sem érnek el, vagy csak a mosógépbe nem szállnak be, vagy a forgódob darálja le őket, esetleg a szárítókötélről pattannak meg, de tény, hogy mosásonként legalább egy zokninak lába kél.

A svájci Blacksocks alapító, ügyvezetője Samy Liechti úgy érzi megtalálta a megoldást a problémára. Hááát, Samy valószínűleg kicsit sokat aludt és túlgondolta a dolgot, a javaslat ugyanis totális technológiai overkill. Az intelligens vagy okos zoknikba RFID chip kerül egy gomb formájában, mely minden információt tárol, rögzít és megőriz a zoknival a kapcsolatban. Az RFID tag tárolja, hogy mikor vettük, hányszor mostuk, milyen színű, árnyalatú, jobbos vagy balos, sőt a párjának az azonosítóját is vágja.

Természetesen zokniválogató iOS alkalmazást is fejlesztett a cég, azonban hiába az app, meg az iPhone, ha a csúcsmobil 5-ös verziója sem NFC képes. Így a Blacksocks tovább bonyolítja a folyamatot azzal, hogy egy iPhone-hoz köthető zokni, vagyis RFID szkennere is szükségünk lesz. Ha minden rendelkezésünkre áll, a folyamat már rém egyszerű: mosás után végigcsippantjuk a zoknikat az alkalmazás pedig jelzi, ha párra akadt. Ha pedig mégis elkavarnánk egy zoknit, akkor egy-egy magányos darabot is összerendelhetünk. Sőt ha nem a Blacksocks-tól vásárolt okoszoknik van, akkor a mobil alkalmazás segítségével bemérhetjük a meglévő zoknik színeit és összerendelhetjük az árnyalatban legközelebb állókat.

A Smart Zoknik nem jönnek olcsón: egy 10-es pakk  + az iOS app + a scanner kezdőcsomag $189-ba (41.500 Ft) fáj. Az elveszett félzokni igazi first world problem, Samy megoldására pedig valószínűleg még a legkemémyvonalasabb hipsterek sem lesznek vevők. Az Okos Zoknik jó eséllyel bekerülhetnek az évszázad leghaszontalanabb innovációi közé, akár még a DVD visszatekerőt is megszorongathatja. Videó a tovább után!

4 hozzászólás