Creative ZEN Style M300 – az iPod nano kihívója

By  | 

A hordozható mp3-lejátszók kategóriáját hosszú idő óta az iPod-család uralja, még a nagy rivális Microsoft sem tudta a szép emlékű Zune lejátszójával letörni az Apple nyomulását. A Creative cég is magáénak tudhat egy kis szeletet ebből a piacból a ZEN-termékcsaláddal, ők most elérkezettnek látják az időt, hogy legalább az egyik kategóriában kicsit megszorongassák az Apple-t.

A Creative ZEN Style M300-as lejátszó erősen hajaz a hatodik generációs, legújabb iPod nano modellre, bár 55 x 44 x 12 mm-es dimenzióival méretben egy kicsit nagyobb annál. Színekben ugyanúgy bővelkedik a választék, a kis képernyő egy 1,45 colos érintőképernyős TFT felület, amin ugyanúgy lehet görgetni és válogatni a zenelistákat, mint az iPod nano-nál. Van benne FM-rádió és órakijelző is, de számos olyan extrát is belepakoltak, ami a nano esetében kimaradt: itt van például a beépített mikrofon hangrögzítéshez, vagy a microSD-kártyával való bővíthetőség, amivel akár 32 Gb-ig is feltuningolhatjuk a háttérkapacitást. Videót is lejátszhatunk a ZEN M300-ason egy speciális SMV formátumban, bár kérdés, hogy mennyire lesznek élvezhetőek a filmek vagy kedvenc sorozatok ilyen pici képernyőn, a feliratos filmekről már nem is beszélve. Szintén újdonság a Bluetooth-os kapcsolódási lehetőség, ez a funkció a vezetéknélküli Bluetooth-os fülhallgatókra és hangszórókra lett kihegyezve, nem utolsósorban azért, hogy ne kelljen a fülhallgatós kábelekkel a továbbiakban szenvedni.

Háromféle típust terveznek piacra dobni a Creative ZEN Style M300-ből, a 4Gb-os, 8 Gb-os és 16 Gb-os modellek árai rendre 79$, 89$ és 129$ lesznek, tehát jóval az Apple árai alá mennek. Azokra is gondoltak, akiknek nincs szükségük Bluetooth-ra, nekik a szerényebb képességekkel bíró M100-as típust szánják 40$-90$ körüli árak mellett. Várhatóan idén júniusban már megjelenik mindkét típus.

4 hozzászólás