Óraforgató, szivar humidor, bárszekrény all-in-one

By  | 

Ha valaki tud áldozni pár tíz milliót egy órára, akkor valószínűleg egy komolyabb óraforgatóra sem sajnált kiadni pár-százezer forintot. Viszont milyen órát vagy óragyűjteményt kell ahhoz birtokolni, hogy 11,5 millió forintot se sajnáljunk erre a célra?

De először is: mi is tulajdonképpen azaz óraforgató? Ha az ember a karórát a csuklóján viseli, akkor az óra mozgását át lehet alakítani az óra működését biztosító energiává. Az automata felhúzású órákban egy erre a célra szolgáló, viszonylagosan nagy tömegű, szabadon mozgó alkatrész található (például egy inga vagy lendkerék), amely egy tengelyen körbefordul az óra mozgása következtében, és ezzel a mozgásával egy áttételen keresztül feszít a mechanikus óramű hajtórugóján. A járástartalék azaz időtartam, amely megmutatja, mennyi ideig képes az óra működni mozgatás nélkül. A mechanikus óráknál ez általában 20–40 órát jelent.

Azaz, ha 2 napig nem hordjuk, vagy külön óráink vannak munkába, tárgyalásra, üzleti ebédre, operába, golfozáshoz, páratlan napokra és hétvégére, akkor jó eséllyel egy-egy óránk több, mint 40 órán keresztül fog az éjjeliszekrényen, fiókban lapulni, így biztosan megáll. Az meg már milyen kínos lenne, ha minden reggel kézzel kellene beállítanunk sokmilliós óránkat, majd lenyomni benne egy kis karkörzést, reggeli tornát, hogy meglegyen a kezdőlöket. Na az ilyen helyzetek ellen véd az óraforgató. Éjjel-nappal, folyamatosan mozgásban tartja az óráinkat, így reggel bármelyiket is választjuk a maximum szintre járatott járástartalékkal tudjuk felvenni.

Belépőszintű óraforgatót már 25 000,- Ft-ért lehet szerezni, a másik végletet pedig az otthonunkat megjelenésében meghatározó, központi bútorjának is beillő luxus óraforgató szekrények, vitrinek jelentik. Óraforgató témában az egyik legnagyobb brand a német Buben & Zörweg, melynek katalógusában megtalálhatóak az egy slot-os antik designos dobozkáktól kezdve a minimál otthonokba illő hi-tech szerkezetekig.

A Buben & Zörweg legújabb yachtok inspirálta modellje a Python V12 nemcsak az óráinkat fogja megforgatni (amelykből 12-t vagy 36-ot tud egyszerre elringatni), hanem szivarjainknak is biztosítja a megfelelő páratartalmat, időjárás állomásként és bárszekrényként is funkcionál. Külsejét magasfényű diófa és olasz kézzel varrt bőr borítja. Árcetli: $55 500 (11,5 millió Ft). 

Buben & Zörweg image videó a tovább után!

A legelitebb forgatnivalók:


1 hozzászólás