Mobilszárító

By  | 

Akárhogy is vigyáz az ember, már biztos mindenkivel előfordult legalább egyszer életében, hogy ittas állapotban a WC-be ejtette a mobilját, kerti partin ruhástól belelökték a medencébe, vagy simán besétált a Balatonba, úgy hogy a fürdőgatya zsebében figyelt a lakáskulcs, egy köteg esztergomi látkép és egy iPhone. Ez a legjobb családban is megesik. Ilyenkor be lehet próbálkozni a garanciával és visszavinni a szolgáltatóhoz azzal, hogy csak magas volt a páratartalom, vagy izzadt a zsebem, nem tudom miért mutatja a kijelző a vízszintet, a pöcegödör szag pedig biztos azért van, mert elkezdett rohadni a telefon belseje. Valószínűleg nem lesz olyan naiv ügyfélszolgálatos, aki ennek bedől, garancia oda, a beázott készülék kuka. Vagy mégsem?

Azt már tudjuk, hogy macskát és mobilt mikróban szárítani nem egészséges, cserébe van kutyaszorító, vagyis kutyaszárító céleszköz, ami teljesen legál és a kutya sem hal meg a végén. Elől bemegy a koszos kutya, háttul kijön a tiszta.

A JMC Risk Solutions pedig egy olyan szárító dobozzal (Dryer Box) állt elő, melybe ha a kritikus időn belül, bejuttatjuk a vízbe pottyant mobilunkat, digitális kameránkat, mp3 lejátszónkat, akkor 30 percen belül speckó módszerrel kíméletesen kiszárítja és ha szerencsénk van ismét használhatjuk. A Dry Boxot mobil és kameraboltokban, strandokon és bulihelyszíneken kívánják bevetni Tokióban. Mert természetesen ez is made in Japan.
A 30 perces menet 1000 yen, azaz kb. 2500 Ft, amit csak akkor kell kicsengetni, ha a készülék valóban használható állapotban kerül ki gyógyító kamrából. A működési elvet egyelőre próbálja titokban tartani a gyártó, de ha valóban pénz visszafizetési garanciával működik majd a szolgáltatás, akkor tényleg elhisszük, hogy tudja a dolgát. Ha nagyjából ingyen szeretnénk megúszni a dolgot és 30 perc helyett 2-3 napig mellőzni tudjuk a készüléket, akkor a Japánok klasszikus megoldásra esküsznek: tegyük az elázott készüléket pár napra egy tál rizsbe.