Samsung Gear VR szemüveg @ IFA 2014

By  | 

Meglepő bejelentés Berlinben. Új mobilokra, tabletekre, okosórára, TV-kre mindenki számított – a Note 4-ről már mentek a pletykák – de arra már kevésbé, hogy a Samsung az Oculus-szal erősítve, annak technológiájára építve virtuális valóság  / VR szemüveget mutasson be.

samsung_gear_VR_oculus

A Samsung Gear VR Innovation Edition szemüveg bemutatásával a Samsung egy egészen új területre kalandozott a mobil-, illetve a hordható technológiák piacán. Az Oculus technológiájának köszönhetően a Samsung Gear VR-rel a júzerek hagyhatják, hogy beszippantsa őket a virtuális valóság, a mobil tartalmak fogyasztása pedig szintén egészen újszerű élményt nyújt számukra.

samsung_gear_VR_szemuveg_IFA2014_6

A Samsung Galaxy Note 4 5,7 hüvelykes Quad HD Super AMOLED kijelzőjének köszönhetően a Samsung Gear VR pazar vizuális élményt nyújt a felhasználóknak, eddig nem látott felbontásban (2560 x 1440 px). A Samsung új VR szemüvegével a felhasználók belevethetik magukat a virtuális valóságba, a teljes 360 fokos, full 3D-s élménynek köszönhetően teljesen más dimenzióba léphetnek, a játékok, FPS osztás pedig még valósághűbbé válik.

samsung_gear_VR_szemuveg_IFA2014_1

A puha, kipárnázott és könnyű anyagokból készült headset viselete is könnyű, ráadásul teljes mértékben vezeték nélküli, így a gámerek még inkább elmerülhetnek a virtuális világban anélkül, hogy hasraesnének a kábelekben. A szemüvegben gyorsulásmérő, giroszkóp és közelségérzékelő található. Ami a fizikai interfészt illeti egy touchpad, egy visszagomb és egy hangerőszabályzó segítségével manipulálhatjuk. Az optika 96 fokos látómezővel rendelkezik.

A felhasználók már most rengeteg virtuális valóságra optimalizált tartalom közül válogathatnak, így elérhetőek filmek, játékok, 360 fokos felvételek és különböző edukációs tartalmak is.

A Samsung Gear VR ára egyelőre nem ismert, ami biztos, hogy fehér színben lesz elérhető még karácsony előtt.