iPaddel nyitható a 45 milliós óraforgató széf

By  | 

Mindenki, akinek autó és lakás értékű órái vannak – mondjuk 42 db – jól tudja, hogy nem viselheti őket egyszerre, egy automata mechanikus szerkezet pedig jó esetben is csak 48-72 óra járástartalékkal rendelkezik, így hogy ne kelljen állandóan beállítani a pontos időt és hogy a méregdrága időmérők megőrizzék jó kondíciójukat egy óraforgatóra lesz szükségünk.

Egy belépő szintű óraforgatót már 25 ezer Ft körül beszerezhetünk, de ha a 42 db svájci csodánk közül a legolcsóbb is jóval 5 millió felett volt, akkor akár ésszerű választásnak is tűnhet a 190 ezer svájci frankba fájó (45m Ft) Hublot Morphosis, amelyet a német Doettling készít a névadó számára.

A Hublot Morphosis óraforgató torony összesen 42 óra forgatására képes, miközben széfként is funkcionál. Eddig semmi új. A tetején azonban (mi más mint) egy iPad dokkoló figyel. Egy alkalmazás segítségével a 42 órafoglalat mozgása, forgási sebessége, időzítése egymástól függetlenül szabályozható. Ha van Wi-Fi a lakásban, akkor nemcsak a szobából, hanem a világ bármely részéről. Ha elrepültünk egy hosszúhétvégére és hétfő reggel a „lemerülőben” lévő Tag Heuer Mikrogirder 2000-est szeretnénk felvenni, akkor a távolból rápörgethetünk egy kicsit. Nem túl életszerű first world problem, de a megoldás már adott.

A széf funkció is figyelmet érdemel. A 125 cm magas 190 kilós toronynak elérhető egy fél tonnás szintén riasztórendszerbe köthető változata. A betekintő ablakban egyszerre 21 óra látható. Gombnyomásra elfordul a belső henger és a korábban hátul lévő 21 órát is elérhetjük, vagy ha éppen elkezdik piszkálni, akkor a henger, mint egy megijesztett teknős, visszahúzódik páncéljába. Feltörhetetlen (főleg, hogy szoftveresen iPad-ről is nyitható!?) és ellophatatlan széf persze nincs, sőt ez esetben ha csak üresen is, de sikerül feltenni az IFA platóra, már akkor jól jártak a betörők.

Míg a külföldi források egy HublotDoettling együttműködésről beszélnek, addig a Morphosis-ról semmi infó a Doettling website-ján, viszont ott figyel a Kudoe, Schli & Matz oldalán, igaz, ott nem Hublot, hanem a cég saját logójával.

Kapcsolódó cucc:

2 hozzászólás