Cooler Master 2011 modding verseny esélyese

By  | 

Az elsősorban ATX házairól, tápjairól ismert Cooler Master minden évben megrendezi a saját nevével fémjelzett modding, azaz egyedi építésű számítógép házak versenyét. Két kategóriában lehet indulni, az egyszerűbb, amikor egy boltban kapható házat moddingolnak a versenyzők a felismerhetetlenségig, a másik hardcore, melyben csak a teljesen egyedi építésű, a nulláról összerakott házakkal lehet versenybe szállni.

Az L3p nicknevű holland fiatalember olyan indulók előtt tartja az első helyet, mint a Tron Lightcycle, vagy a Star Trek űrhajó karosszériájába rejtett moddingok.

Peter első körben leugrott a helyi hardver kereskedésbe és berakta a kosárba mindenből a legdrágábbat. Elsősorban designverseny lévén a motorház alatt ketyegő hardver teljesítménye, az eredményt nem igazán befolyásolja, de ha már egyszer építkezünk, ne adjuk alább.

A proci egy 4,5GHz-re húzott Core i7-980X, mellé 2db SLI-be kötött ASUS GeForce GTX 580 videókártya, 6 GB Corsair Dominator DDR3 RAM, összesen több mint 12TB háttértár és egy SSD meghajtó a rendszernek. Az energiát két darab 1500W összteljesítményű táp szolgáltatja. Az egészet pedig a vízhűtés neonosan világító csövei hálózzák be. A 3 monitoros setup közepén egy 27 collos Dell U2711 IPS panel figyel, két oldalán pedig egy-egy 17 collos Dell 1703-as kijelző állítva, így annak szélessége éppen illeszkedik a középső nagyobb monitor magasságához.

Az egész gép egy hatalmas szögletes alukádba lett beültetve, melynek tetejét üveg fedi és valójában asztalként funkcionál. A vízhűtés ellenére egyébként 12 db 120mm-es Scythe Gentle Typhoons venti is került a rendszerbe, igaz csak 1500 alatti fordulaton hajtva a zajok minimalizálása érdekében.

A teljes munkafolyamat a tervezéstől a késztermék, részletesen több mint száz fotóval dokumentálva itt: Cooler Master 2011 modding. A kész cuccról további fotók pedig a tovább után!