Légzsákkal a telefon-balesetek ellen

By  | 

Mindennapos eset, hogy leejtjük telefonunkat, és pechünkre az okostelefonok egyik gyengéje, hogy könnyen összetörik a képernyője, megreped a burkolata, legrosszabb esetben pedig akár működésképtelen téglát is gyárthatunk belőle.

Honda-Case-N-1

Ezen a helyzeten próbál segíteni a Honda, na persze nem új autómodellel az amortizáció felgyorsítására, hanem egy légzsákos megoldással, amit egy mobiltokba építenének. A Case N némileg testesebb, mint egy átlagos okostelefontartó, viszont esés közben az autóbaleseteknél beinduló légzsák-felfújáshoz hasonlóan a tartó körülpárnázza a mobilt időben, mielőtt az összetörve végezné a padlón.

Mielőtt a megrendelés gombot keresnénk a Honda oldalán, meg kell jegyeznünk, hogy ez a koncepció mindössze egy figyelemfelkeltő reklámfogás az autómárka részéről, a Honda N-WGN miniautó légzsákrendszerének próbáltak meg egy kis gerillakampányt csinálni, valószínűleg sikerrel.

honda_airbag6n-6-web

Mindenesetre nem rossz irány a telefonok accelerométerét munkára fogni, és megelőzni a nem ritkán nagy összegeket is felemésztő káreseményeket.

2 hozzászólás