Vezetéknélküli lebegő egér: BAT Mouse

By  | 

lebegő egér

Az már nem nagy újdonság, hogy egyre több szolgáltatás elérhető a felhőben, ám a hardver-kiegészítők közül elsőként úgy tűnik, hogy az egerek kívánkoznak elszakadni a földtől, már amennyire ez fizikailag lehetséges.

bat_mouse4

A cseh Kibardin designstúdió olyan vezetéknélküli egér koncepcióján dolgozik, ami szó szerint lebeg a levegőben, és  bár a BAT (“Denevér”) névre hallgató projekt távolról mutat némi hasonlóságot az Apple Magic Mouse-szal, azonban a multitouch-képesség és gesztusvezérelt lapozgatás helyett egy sokkal több felhasználót érintő problémára kínálna megoldást.

bat_mouse2

A carpalis alagút-szindróma egy egzotikus betegségnek is hangozhat, ám ismerős lehet azoknak, akik naponta több órán át kénytelenek a számítógépes egeret nyüstölni, ezt a rendellenességet ugyanis a csuklóban lévő ideg folyamatos leszorítása idézi elő, és többnyire zsibbadással, fájdalommal jár, amit nem sok egér képes jelenleg kiiktatni (ezért is nyergelnek át sokan trackball-ra vagy a billentyűzetes vezérlésre).

bat_mouse5

A BAT egeret nem meglepő módon mágnesek tartanák majd a levegőben, és amennyiben megvalósul a koncepció, a 24 cm átmérőjű és 2 cm vastag platform fölött már úgy vehetjük kézbe az ABS műanyagból készült eszközt, hogy közben a körbefutó gyűrű ugyanúgy megtartja a csuklónkat, viszont jelentősen csökken a carpalis csatornára nehezedő nyomás.

bat_mouse3

Az egész mágneses szett csak két kilót nyom, szóval nem roskad alatta össze az íróasztal, viszont még erősen kezdeti stádiumban van a BAT kifejlesztése, leghamarabb fél év múlva indulhat meg a gyártása fekete és fehér kivitelben.

6 hozzászólás