Kaleidescape M700 Disc Vault – cipősdoboz helyett

By  | 

Ha a szobádban már nem tudsz bejutni a sok írott CD, DVD és Blu-Ray lemez rengetegében, talán itt az ideje rendet rakni, archiválni egy kicsit. Ezt sokan utálják, mert nincs igazán kedvük és idejük egyesével átmásolni minden lemezt a gépre, na erre találták ki a Kaleidescape M700 Disc Vault archíváló háttértárat.


Egy otthoni szervernek is felfogható, hiszen többszáz lemeznyi film és egyéb anyag másolható rá, egész egyszerűen betesszük a lemezt a slotba, a többit meg a gép elvégzi maga, és le is játssza a gépen, ha hozzá csatlakoztatjuk. Na jó, a Blu-Ray lemez sok gigás tartalma még neki is sok, szóval azt csak simán lejátssza, ha olyan lemez van benne. Viszont a fizikai tárolást egy csapásra megoldja, hiszen összesen akár 320 darab lemez belefér az M700-asba, nem kell egyesével ki- és betenni a CD-ket, maradhatnak benne is akár.

Sokféle formátum fekszik neki, a tévére is köthető HDMI vagy komponens kábellel, illetve a videókat Dolby Digital HD-ben, DTS digitális hangzással nyomja, valamint még az MPEG és PCM videók is jól futnak rajta. Az efféle filmtárolás azonban nem túl olcsó mulatság, 5.995 dollárba (~1.140.000 Ft) fog kerülni a Kaleidescape M700, de ha mindenáron ragaszkodunk a Blu-Ray-eket is archiváló szerver-egységhez, akkor 15.990$-ra (~3 millió Ft) kúszik fel az árcédula.

Videó a tovább után!

1 hozzászólás