Ultrapici gép ultranehéz használat – UMID mBook BZ

By  | 

Lehet, hogy az UMID mBook BZ mini netbook esetében már túllőttek a célon a készítők? Az ultrapici gépet a lehetőségekhez képest viszonylag erős erőforrásokkal pakolták tele: 512 Mb-os memória, 1,3 GHz-es Atom Z515-ös processzor, 7 órás akkuidő, 1,3 megapixeles webkamera, VGA-kimenet, beépített mikrofon, 1200 x 600-as felbontás jellemzi az mBook BZ-t.

A felhasználói élményt azonban visszaveti a rendkívül pici, 4,8”-es képernyő. Nem maradt már hely a touchpad számára, így cserébe a képernyőt touchscreen-ként lehet használni. Kis mérete miatt elfér egy kis női táskában is, azonban a kezelhetősége hagy némi kívánnivalót maga után, legfőképp a billentyűzete. Egyértelműen nem felnőtt ujjakra tervezték, két kéz nem is fér el egyszerre a klaviatúrán, a space billentyűt pedig elképesztő méretűre zsugorították, elírás nélkül esély sincs gépelni rajta. 

Némileg enyhít a helyzeten a Thepot Player, ami tulajdonképpen kezelhetőbbé teszi számunkra a kijelzőn megjelenő ikonokat, és könnyebben elérhetjük pl. a Bluetooth, Music, Dictionary stb. alkalmazásokat, de aki eddig se szerette az úgynevezett MID-kategóriájú pici gépeket, azok számára az mBook BZ sem hoz megváltást. Árban sem lesz olcsóbb a netbook-oknál, ugyanis 549 dollárt kérnek érte (~100.000 Ft).