LG Chocolate BL40 – Kipróbáltuk

By  | 

Még a karácsony előtti szezonban érkezett Magyarországra az új LG Chocolate, melyből nekünk is sikerült megkaparintanunk egy tesztkészüléket az ünnepekre. A Chocolate egy fekete-piros bőrhatású dobozban érkezik, mint egy szivar vagy desszert. A zongoralakk fekete extrém hosszúkás, minimál dizájnos készülék nagyjából egy kis tábla Boci méretével egyezik meg.

A 10-11 cm képátlójú edzett üveg érintőképernyő és az amúgy jó tapintású fényes fekete felület remekül gyűjtik az ujjlenyomatokat, de a mobilt a pólónkon egyszer végighúzva ugyanolyan könnyen el is távolíthatóak. A ház minőségi, jól össze van rakva, ami némi súllyal is jár, de nem veszélyes. A gombok be- és kimenetek számát céltudatosan minimalizálták. Egy mp3 lejátszó, egy kamera gomb és a hangerőszabályzó gombok simulnak az ezüst keretbe, mind az adatátvitel, mind a töltés micro-USB-ről történik, a telefon felső piros alu részén pedig a ki-bekapcsoló gomb és a jack kimenet figyel.

Az LG Chocolate BL40 egyik legfontosabb megkülönböztetőjegye a nagyméretű, a Philips Cinema TV-jéhez és a mozis formátumhoz hasonló 21:9-es oldalarány, melyhez masszív 800*345 pixel felbontás jár. Ezen a websiteok többségét vízszintes scrollozás nélkül élvezhetjük és ha szerencsénk van a DivX-es filmek pont kitöltik a képernyőt. A filmekhez pedig Dolby Mobile hangzás jár.

5 megapixeles kamerafunkciója vetekszik a belépőszintű digitális kamerákkal, ami a beállításokat illeti, akár felül is múlja azokat. Piszkálhatjuk az ISO-t, állíthatjuk a vakut, fehéregyensúlyt, családi összejöveteleken berohanhatunk a képbe, rendelkezik önkioldóval, számtalan előre beállított fotózási móddal, mosolyfelismeréssel, panoráma funkcióval, képstabilizátorral és az autófókusz és geotagging sem hiányzik! A videókat pedig akár magán a mobilon útközben összevághatjuk, feliratozhatjuk.

A menürendszer a 3D-s S-Class kezelőfelülettel érhető el. Gyakorlatilag egy téglatest oldalain jelennek meg a menü ikonok, melyet ujjunkat végighúzva pördíthetünk meg tengelye körül. Az egyes oldalakat ikon és funkciószetteket pedig szerkeszthetjük, testreszabhatjuk. Megbírkózik a multitaskinggal, naptárba írhatunk beszélgetés közben vagy az osztott képernyőn egyszerre láthatjuk pl. az emailek listáját, miközben betekinthetünk egy konkrét emailbe.
Az érintőképernyős virtuális billentyűzet érzékenysége rendben, keveset hibázik, egész jól megszokható. Külön érdekesség még a copy-paste, mellyel, ahogy már számítógépen megszokhattuk másolhatunk. Pl. egy website szövegét egy SMS stb.
És igen, az Office dokumentumokkal is elbánik!


Ami kapcsolódási lehetőségeket illeti a GSM hálózaton kívül csatlakozhatunk az otthoni Wi-Fi-re, DNLA eszközökre, Bluetooth-szal, illetve ha muszáj ott a kábel pl. filmek áttöltögetéséhez.
Verdikt: dizájnos, minőségi készülék, ingzsebből kilóg, cserébe kárpótol remek multimédiás képességeivel.
Ja és az árcetli: tavaly 149 000 Ft-os áron mutatkozott be, most a független készülék 89 ezer körül szerezhető be és ehhez képest 2 éves hűséggel sem sokat engednek 84 ezer.