Tron-a-terem LED-es multifunkciós tornaterem

By  | 

Kispályás foci, kosár, kézi, röplabda, vagy akár tenisz vagy tollas is játszható ugyanabban a teremben, de ha hivatalosra akarjuk venni a figurát, akkor nem árt az adott sport szabályainak megfelelő pályafelfestés sem. Ezt legtöbbször úgy oldják meg, hogy felfestenek mindent, amitől úgy néz ki a felület, mint egy szabásminta vagy tervrajz, ami elég zavaró lehet a játékosoknak. Elég lenne, ha csak az éppen folyamatban lévő játék felfestését látnánk.

A német ASB Systembau fejlesztése az ASB Glassfloor. Az alu keretbe foglalt üveglapok programozható LED-eket tartalmaznak és a különleges fejlesztésnek köszönhetően felszíne a fa padlóhoz hasonló mechanikai tulajdonságokkal rendelkezik, így az ízületekre sem ró extra terhelést, illetve a tükröződéssekkel is sikeresen elbántak.

Csak egy mozdulat az érintőképernyőn és az egyes játékokhoz rendelt pályafestések megjelennek vagy éppen eltűnnek, pillanatok alatt átrajzolódik a küzdőtér. A pálya a szünetekben giga kijelzőként is használható, megjeleníthető a szünetből visszalévő idő, a játék állása vagy éppen hirdetésekkel támadhatjuk a nézők tudatalattiját.

A cég jelenlegi tervei között ugyan nem szerepel, de mi el tudnánk képzelni mondjuk egy a két szurkolótábor között vívott pong játszmát a szünetben, vagy ha egyben érintés/nyomásérzékeny is lenne az új hi-tech pálya, úgy a lepattantó labdák pontos nyoma is megjeleníthető lenne (akár vmi ripple effekttel), így egyértelmű lenne, hogy az a vonalon belül vagy kívül ért-e földet. Illetve, akik a sportok iránt kevésbé érdeklődnek, lehet jobban örülnének, ha a német inovációval kedvenc szórakozóhelyük parkettjén találkoznának inkább.

Videó a tovább után!

3 hozzászólás