TAG Heuer okosóráról vezérelhető Porsche Taycan

By  | 

Az 1860-ban alapított patinás svájci luxusóra gyártó a TAG Heuer 2017-ig tudta magát tartani a trendekkel szemben, aztán végül beadták a derekukat és megszületett az első TAG Heuer Connected okosóra. Ez korábban legalább annyira elképzelhetetlen volt, mint egy elektromos Porsche, de arra sem kellett sokat várni, a 2015-ös Frankfurt Motor Show-n bemutatkozott a Porsche Mission E koncepció, majd 2019-ben a sorozatgyártásra alkalmas Porsche Taycan. A drága autók és drága órák általában kéz a kézben járnak, így a két márka találkozásából megszületett a TAG Heuer Connected Calibre E4 – Porsche Edition.

TAG Heuer Connected x Porsche Edition okosóra

A Connected Calibre E4 – Porsche Editiont a tisztán elektromos Taycan dizájnja ihlette és a 2021-ben bemutatott Carrera Chronograph nyomdokaiba lép. Az új kütyü 45 mm-es óratokja fekete Grade 2 titánból készült, DLC bevonattal és homokfúvott felületkezeléssel. A polírozott kerámia lünetta ugyanolyan “fagyott kék” és szürke árnyalatban van lakkozva, mint maga a Taycan, míg a két kék és fekete nyomógomb 2, illetve 4 óránál helyezkedik el.

Az időmérő tetejét egy tükörsima karcálló zafírüveg védi az OLED kijelzőt. A “Circuit” névre keresztelt exkluzív számlap a Taycan és az okosóra elektromos áramköreire, valamint a tényleges versenypályákra hajaz. A limitált kiadást jelölve a tok hátlapjára a “TAG Heuer x Porsche” felirat van gravírozva. A bőr- és gumiszíjak pedig megegyeznek az autók belsejében használt anyagokkal.

TAG Heuer Connected x Porsche Edition okosóra

Az előlapon három kronográf stílusú komplikáció (= kis számlap) jeleníti meg a kompatibilis Porsche modellek adatait. Az első komplikáció az aksitöltöttséget, a második a hatótávot jelzi míg a harmadikon keresztül a My Porsche alkalmazás érhető el.

Az alkalmazás lehetővé teszi, hogy az óráról vezérelhessük a klímát, ülésfűtést, beállíthassuk a belső hőmérsékletet. Ha útközben zuhogó esőben kávézgatunk egy benzinkúton, akarom mondani töltőállomáson, akkor a csuklónkra pillantva látjuk, hogy hogy áll az aksitöltöttség, mennyi idő kell még a 100%-hoz. Mielőtt kisétálnak az autóhoz a klímát is bepöccinthejtük, hogy mire kiérünk páramentesítse a szélvédőt. Természetesen az órával nyithatjuk és zárhatjuk az autót, de ez alap.

Ahhoz azonban, hogy ezeket a funkciókat elérjük Porsche ID-ra, Porsche Connect előfizetésre (ébi 230 dollártól kb. 100e Ft indul) és a My Porsche applikációra van szükségünk az óráján és a mobilunkon is. Az órához csatlakoztatható modellek közé tartozik többek között a Panamera (G2), a 911, a Cayenne (E2 II), a 718, a Macan és természetesen a Taycan, hogy csak néhányat említsünk.

TAG Heuer Connected x Porsche Edition okosóra

Az óra egy teljes napos akkumulátor-üzemidőt ígér, és kevesebb mint két óra alatt képes 100 százalékra feltölteni. Emellett pulzusszám mérő szenzorokkal is rendelkezik, így egy-egy padlógázas kirobbantáskor nem csak az autó gyorsulásának G értékét, hanem a gyakorlat saját EKG görbénkre gyakorolt hatását is ellenőrizhetjük.

A TAG Heuer Connected Calibre E4 – Porsche Edition szeptemberben érkezik. Árcetli: 2750 dollár (mai árfolyamon kb. 1,1 millió Ft)