Hublot Big Bang okosóra a 2018-as foci VB játékvezetőinek

By  | 

A svájci luxusóra-gyártó Hublot rendesen kivárt (bár ez sokkal inkább tudatos stratégiai döntés volt, mintsem véletlen lemaradás), mire az idei Baselworld-ön bemutatta első okosóráját. Teljes nevén Big Bang Referee 2018 World Cup Russia Connected Watch, nem egyszerű. A masszív 49 mm átmérőjű titán tokos kütyün a Google Android Wear oprendszerét futtatja és kifejezetten a 2018-as foci VB játékvezetőinek (36 fő) és azok segítőinek (63 fő) készült.
Vajon Zabivaka is kap egyet?

Ezen felül a nagyközönségnek csak egy 2018 darabra limitált széria készül, amelyeket 4900 svájci frankért, azaz 1,4 millió Ft-ért lehet megvásárolni. Ezzel a jól belőtt árcetlivel ez a legolcsóbban megkaparintható Hublot óra, miközben a legdrágább okosóra címet is viszi. (Persze amennyiben eltekintünk a TAG Heuer Connected full gyémánt okosórájától, amely nagyjából 55 millió Ft-os árcetlivel büszkélkedhet.)

Az óra 15 perccel a mérkőzés kezdete előtt jelez (mondjuk szép lenne, ha akár óra nélkül is, de a mérkőzésvezető lekésné a játék kezdetét). Élőben jelzi a mérkőzés összes fontos történését: gól, kiosztott lapok száma, góllövő játékosok neve, cserék, mérkőzés állása és további statisztikai adatok. Háát, ezeket valószínűleg nem az órája számlapjáról fogja nézegetni, hanem élőben a saját szemével, illetve a kijelzőkről. Valamivel hasznosabb, hogy összeköttetésben van a gólvonal-technológiával is, így csuklóból látja, ha a labda mégsem gurult át a gólvonalon.

Az órához alapból két „One Click” gyorskioldóval cserélhető óraszíj jár: egy alap fekete szilikon pánt 2018 FIFA World Cup felirattal, illetve egy választott ország, csapat színeiben pompázó szíj, amelyhez beállíthatjuk a 32 digitális számlap valamelyikét is.

Hardveres paraméterek: 49 mm átmérőjű titán óratok, AMOLED érintőkijelző: 400×400 pixel (287 PPI, 35 mm átmérő), gyorsulásmérő, giroszkóp, mikrofon, GPS, Wear OS by Google, aksiidő (410 mAh): kb. 1 nap, 2 szíj, Intel Atom Z34XX proci, NFC, 512 MB RAM.