Szakácstablet a konyhába – Archos ChefPad

By  | 

chefpad_stand_hidef_1

A francia Archos cég számos pénztárcabarát okoskészülék forgalmazásáról ismert, okostelefonok és gémer tabletek fűződnek a nevéhez, ezúttal pedig egy újabb szegmenst, nevezetesen  a konyhát célozták meg.

chefpad_amb_hidef_2

A ChefPad nem más, mint egy különleges 9,7″-os Android tablet, amit egyfajta főzőcskézős asszisztensnek szánnak az old school szakácskönyvek helyére, könnyen tisztítható fedőtokkal és számos előre telepített konyhacentrikus alkalmazással. A szilikon tok természetesen vízálló, szóval bátran lehet fröcskölni vagy turmixolni mellette, sőt állványként is használható, de ne csodálkozzunk, ha egy Picasso-festmény lesz az eredmény egy-egy melósabb fogás elkészítése után.

chefpad_back_hidef_5

Külön Chef’s Apps is letölthető hozzá a Google Play szoftveráruházban mindenféle receptekkel, vásárlási tippekkel, diétás programokkal, letölthető főzőműsorokkal, de azért van lehetőség a kedvenc TV-adások és saját zenék lejátszására is a Media Center app segítségével (de így is valószínűleg mindenki Gordon Ramsay, Jamie Oliver, Nigella Lawson, vagy éppen Stahl Judit-főzőshow-kat fog rajta streamelni).

chefpad_face_hidef_3

Elöl és hátul is két megapixeles kamerák virítanak, így könnyen lehet főzés közben videóchat-en anyutól tanácsot kérni, illetve a kész remekművet rögtön lehet is Facebook-ra posztolni.

chefpad_upright_hidef_4

Amúgy pedig egy teljesen korrekt felépítésű tabletről van szó, Android 4.1 Jelly Bean fut rajta, egy 1.6 GHz-es kétmagos A9 processzorral és négymagos GPU-val üzemel, a képernyő felbontása 1024×768 pixeles, amin akár 1080p-s minőségben, 30 fps-en játszható videótartalom, továbbá  1 Gb-os  RAM és 8 Gb-os háttérkapacitás tartozik hozzá, ami microSD-kártyával még bővíthető is. Júniusban tervezik forgalmazni a ChefPad-et 210 dolláros áron (~47.500 Ft).

3 hozzászólás