Swimsense – gyors, hát, mell, pillangó

By  | 

Ha rendszeresen futunk, bringázunk számtalan kütyü, óra, ide-oda csatolható szenzor áll rendelkezésünkre teljesítmény mérésre. A harmadik alapsport, az egyik legfontosabb, legtöbb izmot megmozgató állóképesség javító mozgást az úszást kütyü szempontból eddig rendesen elhanyagolták. Igaz régóta van már vízalatti, úszás közben hallgatható mp3 lejátszó,  vagy olyan speckó monofin, melynek segítségével akár a 10-12 km/h sebességet is elérhetjük, de persze ne feledkezzünk meg kedvenc találmányunkról a szárazföldi úszásoktató gépről sem.

De mostantól a Swimsense segítségével mérhetjük a karcsapások számát, a megtett távolságot, a medencében a fordulók számát, ha megadjuk a testsúlyunkat az elégetett kalóriákat is méri. Sőt mindenféle beállítás nélkül felismeri, hogy az adott pillanatban milyen stílusban szeltük a habokat. Különbséget tud tenni gyors, hát, mell és pillangó között, feltéve, ha nem az utolsókat rúgva vergődünk, hanem némi szabályosság felfedezhető mozdulatainkban.

Úszás után USB-n keresztül természetesen minden adat letölthető számítógépünkre, vagy akár online megoszthatjuk, miközben kellemesen lefáradva elemezgethetjük a grafikonokat a monitoron, hogy miben kellene leginkább fejlődnünk.

Maga az eszköz egy karra csatolható óra, mely áramvonalasnak éppen nem mondható, így kérdés mennyire zavaró úszás közben, de legalább vízálló. A gyártó a Finis év végére ígéri  $200 (45 000,- Ft) körüli áron.