Irodai háború középkori módra

By  | 

[morrmota] Már a középkori hadászok is tudták mitől döglik a légy (vagy az ellenség). Ezért is találták ki a katapultot, a dárdavetőt, és a trebuchet. A középkori várak és falvak megfélemlítéséhez elegendő volt egy ilyen hatalmas szerkezet felvonultatása is.

Természetesen nem 1:1 arányúak a forgalmazott szerkezetek, de így is épp elég idegesítő tud lenni egy orvtámadás a kollégára kedvenc katapultunkkal a munkahelyen.
A saját kezű összeszerelés még élvezetesebbé teheti az örömöt, melyet egy bevitt találat után érezhetünk. A legbonyolultabb fegyver a trebuchet 40, a dárdavető 30, míg a katapult 15 darabból álló készletben érkezik.

A csomagban az előfúrt, vágott csiszolt fa alkatrészek mellett, ragasztót az összeillesztéshez (csak a trebuchet mellé adnak), muníciót, és természetesen egy részletes  összeszerelési leírást is találunk. A precíziós, közel 20 cm magas szerkezeteket mint dizájnelem helyezhetjük el asztalunkon, és miután a főnök kilépett az rodából, indulhat is a papírvárak vagy a kollégák ellen indított áború. A dárdavető ára 13, míg a katapult és a trebuchet ára 15 font.

Ha pedig igazán elvetemültnek érzed magad, és megvan hozzá a kézügyességed is, akkor megépítheted a saját trebuchet-ed 4x-es nagyításban, ahogy ez a srác is csinálta.