Samsung Galaxy Round – adja az ívet

By  | 

samsung-galaxy-round2

A koreai gyártó kitalálta mire van szüksége a népnek: ez pedig az íves kijelző. A Samsung ma hivatalosan is bejelentette a hetek óta a pletykák célpontjában álló íves kijelzővel szerelt mobilt. A Samsung Galaxy Round, nem is kerek, nem is gömbölyű, ahogy a neve sugallja, hanem inkább íves, de a Curve szót a Blackberry már foglalja, így maradt a kicsit fura Round. A Galaxy Round-ban a gyártó első flexibilis OLED kijelzőjét találjuk meg, a teló azonban egyelőre nem hajtogatható, a többi alkatrész egyelőre fix.

SamsungGalaxyRound

Ami a specifikációt illeti ugyancsak izmosra sikeredett, a hardver kisebb eltérésekkel, de nagyjából megegyezik a Galaxy Note 3 konfigjával. Giga 5,7”-os full HD (386 ppi) kijelző, 2,3 GHz-es négymagos proci, Android 4.3, 3GB RAM, 13MP kamera, eddig azonos. Amiben jobb: 10%kal könnyebb, méretéhez képest, mindössze 154 g, illetve picit vékonyabb: 7,9 mm. Ami viszont nagy kár, hogy 15%-kal gyengébb 2.800 mAh aksit kapott csak. Árcetli: kb. $1.000, azaz 220.000 Ft. Náluk gondolom ennél is több lesz, mire ideér.

Samsung-Galaxy-Round-angles

És hogy mi haszna az íves kijelzőnek? Azon túl, hogy érdekes, újszerű és majszolhatunk róla sósmogyorót egyelőre inkább csak design elem, optikai tuning. Használni sem könnyebb, sőt. Egy 50+ collos TV vagy monitor esetében az íves panorámakijelző valóban hasznos lehet, míg egy mobil esetében egyelőre inkább csak erődemonstráció a gyártó részéről, hogy ilyet is lehet, miénk a világ első íves, flexibilis kijelzős telefonja. Gyakorlati haszna lehet egyébként, hogy a hatalmasra nőtt mobilokból egy íves darab esetleg kényelmesebben illeszkedik a zsebünkbe, farzsebünkbe, vagy a kezünkbe telefonáláskor, illetve az íves kijelző a csuklóra feszített okosóránkban is jól mutathat, hasznos lehet, így elképzelhető, hogy a Galaxy Gear II is már íves kijelzővel érkezik majd.

A Samsung azonban az új designhoz igazodva néhány exfra funkciót belepakolt az új modellbe, hogy az asztalfelületen elbillentve a zenelejátszást vezérelhessük (Bounce UX), vagy hogy megdöntve gyors pillantást vethessünk a pontos időre, nem fogadott hívásokra (Roll Effect), és a fogása várhatóan egy fokkal kényelmesebb lesz, hiszen jobban igazodik a tenyér vonalához.

samsung-galaxy-round

9 hozzászólás

 1. Poldi bácsi

  2013. október 9. szerda at 22:13

  “íves, flexibilis kijelzős”

  flexibilis? kizárt.

 2. Tamás

  2013. október 10. csütörtök at 01:06

  A kijelző flexibilis, csak a telefon többi része nem.. kb ezer éve bemutatta már a technológiát, csak nem volt még belőle kész termék.

  Még az LGnek is van..http://ipon.hu/hir/tomeggyartasban_az_lg_flexibilis_oled_panelje/27190

 3. goyoka

  2013. október 10. csütörtök at 08:28

  Miért is lenne kizárt? Próbálj meg bármilyen más kijelzőt ennyire meghajlítani, reccsenés lesz a vége. Kicsit nem érted, mit is jelent a flexibilitás szó ezek szerint… A flexibilitás mértéke egy teljesen más téma, amire te gondoltál szerintem. :)

  Saját vélemény: parasztvakítás az egész. Semmi újat nem mutat fel a készülék. Telepakolták minden földi jóval és lesz vagy 300ezer… Arról nem is beszélve, ha véletlenül rossz irányban teszed zsebre és megfeszül, a telefon kukába való lesz… Kockázat kockázat hátán. Hasonló tudással, “görbetükör” nélkül akkor inkább ajánlanék egy Jiayu G4et. Az még külföldről rendelve is csak 65ezer…

  • Poldi bácsi

   2013. október 10. csütörtök at 09:36

   Azt hiszem, te nem érted, de akkor most már nézz utána :)
   Szóval ez a telefon nem hajlítható, nem rugalmas.
   Egyszerűen görbére gyártották.
   Ha megpróbálod kiegyenesíteni vagy tovább görbíteni, ez is reccsen!
   NEM HAJLÉKONY!

 4. vizzitor

  2013. október 10. csütörtök at 10:02

  “A Galaxy Round-ban a gyártó első flexibilis OLED kijelzőjét találjuk meg, a teló azonban egyelőre nem hajtogatható, a többi alkatrész egyelőre fix.”

  A kijelző flexibilis, de a többi alkatrész nem, így a telefont nem lehet hajtogatni, meg a kijelzőt sem. Egyszer “hajlították” be, amikor beillesztették. Gondolom van előtte Gorilla glass vagy más védelem is, így még egy ok, hogy nem lehet a készterméket hajlítgatni, de a kijelző panel attól még flexibilis.

  pl: http://www.zdnet.com/samsung-announces-galaxy-round-with-flexible-curved-display-and-note-3-specs-7000021727/

 5. Firsh

  2013. október 10. csütörtök at 12:02

  Hah, még jó hogy idejében megvettem egy normalis alaku telefont, ha ilyen a jövő akkor megpróbálom megóvni hogy ne kelljen cserélni egy jo darabig

 6. uristen

  2013. október 10. csütörtök at 15:15

  uristen b+ 5,7 kijelzo? halálra röhögöm magam mostmár ezeken az idiótákon :D

 7. Poldi bácsi

  2013. október 12. szombat at 01:07

  Oké, világos.
  Tehát flexibilis VOLT, mielőtt telefon lett belőle. Immár nem az :)