Optimus OLED klaviatúra

By  | 

Ha sikerült már Csehországból vagy Németországból becsempészett olcsó notebookra szert tennünk, akkor biztos végigjátszottuk a kalapos S vagy 13-as SZ magyar ékezetes karakterekkel történő felülragasztását a klaviatúrán. Vagy annyit FPS-eztünk, hogy az ASDW billentyűk totál olvashatatlanságig koptak és alkohols filccel kellett utánsegíteni.

Art Lebedev Studio orosz mérnökcsapata által kigondolt Optimus keyboard persze nem csak ezt orvosolja, hanem sokkal-sokkal pazarabb funkciókara is alkalmas. Miről si van? Egy olyan klaviatúráról, melynek gombjai pici színes OLED (organic light-emitting diode) kijelzők, így a gombok feliratait szoftverből vezérelve valós időben manipulálhatjuk.

Képzeljük csak el mondjuk egy PhotoShop esetében, ahol a többszáz funkcióra többszát shotcut létezik és ezentúl simán megjelenik mondjuk painbucket vagy a lasso tool színes szagos ikonja az egyik billentyűt. Ha pedig szöveget akarunk gépelni, akkor visszaváltunk egy kattintással text üzemmódba. Vagy Quake-ben a fegyverek grafikus ikonját, egy szépen megrajzolt láncfűrész, rakétavetőt vagy bazookát nyomogathatunk.

Minden egyes játékhoz vagy szoftverhez külün egyedi keyboard szetteket menthetünk el ikonkészlettel és billentyűzet-kiosztással.

Pazar cucc nagyon, viszont az OLED kijelzők nagyon drágák, különösen a színesek, így egyelőre csak jó ötlet marad, bár a prototípust már megépítették.

Katt a képre a galériához: