The Big O – Benchmark alázás nyers erőből

By  | 

Folyamatosan megy a harc a legizmosabb gép címért. A legújabb trónkövetelő az Origin „The Big O” névre hallgató szörnyetege, mely jó eséllyel indul az amerikai CPU Magazin minden évben megrendezett „az év álomgépe” címért.  A srácok nem fukarkodtak a hozzávalókkal az biztos, igazán masszív konfigurációkat raktak össze és még egy meglepetés hozzávaló is került a vízhűtéses ketrecbe. A belépő konfig is egy kisautó árát közelíti, de nézzük be inkább a nagytesó motorházfedele alá.

 

A vízhűtéssel jégbehűtött szíve helyén egy 4.3GHz-re húzott hatmagos Xeon 5680 dobog, akarom mondani kettő.  Összesen 24GB Corsair GT 2000MHz memóriát kérhetünk bele.  Videóteljesítmény fronton sem kötöttek kompromisszumokat: a Quad SLI EVGA GTX 480 FTW rendszer röhögve aprítja a pixeleket és a 3D polygonokat. A négy videókártyát, csakúgy, mint a procikat és az alaplapot az Origin saját építésű vízhűtése nyalja körbe.

 

És az X-Faktor! Az elől agresszív hűtőrácsos, oldalról átlátszó plexivel borított gép gyomrában, a vörösen duzzadó erekként tekergő vízszállító csövek között egy fullos Xbox 360 is megbújik! A PC és konzol funkciók külön-külön és egyidőben is használhatóak. FPS-ezhetünk az Xbox-on, miközben a gépen full HD videót renderelünk. És természetesen az integrált Xbox-ra is rátapad köldökzsinórként a kötelező vízhűtés.

 

Nézzük tovább. A háttértár a következő komponensből tevődik össze: 4 db RAID-be kötött OCZ 50GB Vertex2 SSD meghajtó, 2 db 2TB-os WD Caviar Black és egy LSI Megaraid SAS 9260-4i raid vezérlő. Optkai meghajtónak egy 12x Pioneer Blu-ray írót kapott, míg a nagyfogyasztónak az energiát 2 db Enermax 1050 Watt táp szolgáltatja.
Extrák: perszonalizált, festett előlap, örök telefonos support, 3 éves ingyenes alkatrész cseregarancia, maga a cucc pedig egy speckó faládában szállítják házhoz.
A belépő konfig ára $7669 (1,68 millió Ft) , míg a nagytesóért $16999-t (3,74 millió Ft) kell kicsengetni. További infó: Origin – Big O