Walkman újratöltve – Sony Walkman NWZ-B150-es széria

By  | 

Az iPod-okon kívül is van élet, ezt a Sony a Walkman Mp3-lejátszók frissen bemutatott legújabb B-termékszériája is bizonyítja. A Walkman mint márkanév egyesek számára még mindig egy kis nosztalgiát ébreszt, de ennél az új változatnál már ne keressen senki magnókazetta-bemenetet. A 2 GB-os (NWZ-B152) és 4 GB-os (NWZ-B153) kapacitású modellek bár nem alkalmasak irdatlan sok zenefájl lejátszására, de a kedvenceink bőven ráférnek, sokaknak ez a praktikus megoldás a szimpatikusabb (és olcsóbb) választás, például egy iPod Shuffle-hez képest.

A színválaszték is éppen annyi, amennyi körülbelül lefedi a különböző ízléseket (fekete, piros, tengerkék, rózsaszín). 3 soros LCD-kijelzője szokásos módon az előadó és szám címeket jeleníti meg, valamint a fokozott zenei élmény érdekében egy extra gomb is helyet kapott a lejátszón, aminek segítségével a mély basszus ütemeket is felturbózhatjuk, vörös LED-ek intenzív villogása kíséretében. Akiknek nem jönne be ez a fiatalos „Bass boost” zenelöket, azoknak ott az equalizer gomb finomhangolásra. A beépített USB-csatlakozás jelentősen megkönnyíti a zenék átmásolását és a lejátszó feltöltését, a kábeleket és a telepítő szoftvereket el lehet felejteni. A Sony szerint ha nagyon sietnénk, és csak 3 percet tudnánk tölteni a Walkman-ünket, már az is 90 percnyi lejátszási időt tenne lehetővé, teljes feltöltés esetén pedig garantált a 18 órányi non-stop működés.

 

Még nem értünk az extra funkciók végére: 30 beállítható FM-rádiós csatornát is eltárolhatunk és hallgathatunk, ha már ráuntunk a saját zenékre, a Sony által kidolgozott ZAPPIN technológia pedig arra szolgál, hogy végigfuttatja a tárolt zenéket és rövid mintákat játszik le a számokból, hogy hamarabb megtaláljuk azt a számot, amit éppen keresünk. Egyfajta választként is tekinthetjük az iPod-okra nézve, ott a Genius Mixes szolgáltatással már rögtön komplett zenelistát kapunk a hasonló stílusú zenékből. Megjelenése júniusban várható, az árcímke egyelőre még nem ismert.

1 hozzászólás