Dialogue Flybook – A5-ös méreű mini-notebook

By  | 

Már régóta mini-notebookra gyűjtök és szerencsére ismét bővült a választék. A tajvani Dialogue cég bemutatta Flybook-ot  melynek érdekessége, hogy a képernyő kitekerésével tabletPC-ként is használható (lásd fotó). Hordozható gépek esetében számomra a két legfontosabb paraméter a méret/súly és az aksi kitartása. A Flybook alig haladja meg egy EXIT méretét. 235 x 155 x 31 mm és 1,2 kg. Így méretében hasonlatos a különböző hordozható DVD lejtszókkal, de vonaton ülve nem csak filmet nézhetünk segítségével, hanem teljes értékű, jó teljesítményű (1 Ghz proci, 512 Mb RAM)  XP-s rendszerként is funkcionál. Kijelzője: 9" (23 cm) (16:9) LTPS forditható Touch Screen Display (1024×600-as felbontás).

Minden olyan tulajdonsággal rendelkezik, mely egy ultra mobil PC-vé varázsolja. Windows XP operációs rendszert futtat. Alapvető notebook tulajdonságai mellett rendelkezik 900/1800/1900 GSM, GPRS (!), WiFi és Bluetooth rádiókkal is, így a legmodernebb kihívásoknak is megfelel.

Ja és ez egy olyan termék, ami nem jövő télen és nem csak a tengerentúlon, hanem közel egy hónapja Magyarországon is kapható (392e+áfa). Kishazánkban már a teljesen lokalizált verzió: Magyar Windows XP Home Edition oprendszerrel és magyar QWERTZ billentyűzettel 6 színben (!) kapható. galéria