Nissan Nismo okosóra száguldozáshoz

By  | 

Amióta az a pletyka járja, hogy az Apple következő nagy projektjeként egy okosórán dolgozik, azóta sorra jelennek meg az újabb és újabb csuklóra pattintható kütyük, de arra azért senki sem számítottunk, hogy az okosóra verseny élbolyában a Nissan is feltűnik, igaz korábban laptopot is láttunk az autógyártótól.

Nissan-Nismo-Concept-Watch-2-796x528

Persze a Nissan Nismo Smartwatch nem lesz a Sony bluetooth óra, a Samsung Galaxy Gear vagy az I’m Watch igazi versenytársa, hiszen a Nismo órát nem arra tervezték, hogy telefonáljunk, SMS-ezzünk vele, hanem kifejezetten az autóversenyzők igényeit igyekszik kielégíteni a Nismo autókkal kompatibilis kiegészítő.

2013 Nissan JUKE NISMO

Ami alapfunkció, de nem annyira izgalmas, mivel ezeket a műszerfalon is látjuk, hogy mutatja megtett kilométereket, aktuális sebességet, fogyasztást. Onnantól már érdekesebb, hogy méri köridőket, korábbi menetek statisztikái összehasonlíthatóak később PC-n. Izgalmasabb, hogy az autó paraméterei mellett a versenyző állapotát is monitorozza: egyelőre csak a pulzust méri, de később a bőrfelszín hőmérsékletét, a hidratáltságot is figyelik majd, sőt egy EKG pontosságú szenzor is helyet kapna az íves, hi-tech órában. Így máris érdekesebb statokat lehet majd nézegetni, ha a sebességet vagy a kanyarokban dolgozó G erőket vetjük össze például a pilóta pulzusával .

nissan-nismo-concept-watch-800

Az óráról az adatokat Bluetoothon keresztül tolhatjuk át okostelefonunkra vagy tabletünkre további elemezgetés céljából. Ehhez a Nismo app-ot kell majd letöltenünk. Verseny után vagy akár vezetés közben Facebookon vagy Twiterren automatikusan megoszthatjuk a legjobb köridőnket vagy aktuális sebességünket. Bár a videóban felbukkanó Twitter-speed nem az autónk sebességét mutatja, hanem a közösségi oldalakon, a versenyzéshez, autózáshoz kötődő online aktivitásunkat és népszerűségünket fejezi ki.

nissan-nismo-okosora-doboz

A csomagolás, doboz érdekessége, hogy az versenypályán Nissan gépek által szétdriftel, majd beolvasztott, abroncsok gumiforgácsaiból készült. Három színben érkezik: fekete, fehér és piros. Lítiumos aksija micro-USB-ről tölthető, egy feltöltéssel pedig 7 napig bírja. Egyelőre koncepció, így árcetli nincs. A prototípus viszont a most a héten kezdődő 2013-as Frankfurt Motor Show-n tekinthető majd meg élőben. Videó!


.

2 hozzászólás