Jaguar F-Type Tour De France: 275km/h két bringával a tetőcsomagtartón

By  | 

Foci vébé, vízilabda, hétvégén meg kezdődik az F1 Magyar Nagydíj, így könnyen elkerülheti figyelmünket az éppen háttérben futó Tour De France. A Jaguar alig hogy bemutatta az eddigi legerősebb, leggyorsabb gépállatát az F-Type Project 7 fedőnév alatt, máris itt egy újabb, külön a Tour-ra tartogatott meglepetéssel.

jaguar-f-type-tour-de-france_11

És hogy mi köze a Jaguarnak a Tour De France-hoz? A patinás autógyártó a brit csapat, a Team Sky beszállítója, támogatója 2010 óta. Az eseményre megépítették a röviden csak 2015 Jaguar F-Type Coupe Tour De France Special Edition név alatt futó egyedi Jaguart, amelyből csak egyetlen példány készült és a túron belül is, csak a július 26-i huszadik szakaszon lesz a Team Sky hivatalos szállító járműve.

jaguar-f-type-tour-de-france_08

Persze nem csak egy átfestésről van szó. Az újratervezett Jaguar két Pinarello Bolide TT versenykerékpár és két extra pótkerék szélsebes szállítására alkalmas a jármű tetején. Természetesen ne egy klasszikus tetőcsomagtartót képzeljünk el, ami el sem férne a spotautó tetején. A mérnök designerek a hátsó ablakkal trükköztek, aminek az üvegét egy szénszálas bringtartóra cserélték, amibe tökéletesen beilleszthetőek a Pinarellók hátsó kerekei, míg az elsők az íves tetőn támaszkodnak.

jaguar-f-type-tour-de-france_03

A speckó felfestésen felül extra aksik és kommunikációs eszközökkel is felszerelték az irigylésre méltó szállító járművet. A motorháztető alatt egy 542 lóerős, 5 literes, V8-as üvölt, amely gázra taposás esetén 680Nm nyomatékkal katapultálja a benne ülőket egészen a 275 km/h végsebességig és ebben a tetőcsomagtartón figyelő két versenybringa légellenállása sem akadályozza meg. Bringák nélkül ugyanis 300 km/h óra a vége. A szériamodell hazai listaára extrák nélkül: bruttó 34 millió Ft. A tengerentúlon pedig akár már 20-22 millió forintnak megfelelő dollárért begyűjthető.

Hasonló vaddisznó családi síelős hosszúhétvégére:

jaguar-f-type-tour-de-france_07

jaguar-f-type-tour-de-france_06

jaguar-f-type-tour-de-france_04

jaguar-f-type-tour-de-france_01